Archive - Iun 28, 2011

Christine Lagarde este noul şef al FMI

preluare EuroNews

 Fondul Monetar Internaţional a confirmat faptul că noul său şef este Christine Lagarde. Organismul de creditare al lumii a anunţat că ministrul de finanţe francez va prelua funcţia de director de gestionare, după o reuniune a boardului de la Washington, transmite  EuroNews. 

Beclean: Primarul Nicolae Moldovan participă la Congresul European al oraşelor şi municipiilor

redactia@ziarul-bn.ro

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan,ales în luna februarie a acestui an în funcţia de vicepreşedinte al Confederaţiei Oraşelor şi Municipiilor din Uniunea Europeană, participă în perioada 29-30 iunie la cel de-al cincilea Congres European al oraşelor şi municipiilor, care se va desfăşura în oraşul italian Riva del Garda, informează PR -ul edilului de pe Someşul Mare.

Produse tradiţionale de la Cluj expuse la Bistriţa

Florica Dura

9 şi 10 iulie sînt zilele în care bistriţenii vor putea să deguste şi să cumpere produse tradiţionale în cadrul tîrgului denumit generic "Produs de Cluj", manifestare ce îşi propune promovarea mărcilor someşene, începînd de la cartofii de Raşca, ceapa de Turda, ridichile de Apahida şi continuînd cu produsele finite ale unor mărci industriale cu tradiţie în judeţul vecin, potrivit comunicatului remis presei de către organizatorii evenimentului Asociaţia “Produs de Cluj”.

Culmea ecologiei în Parcul Naţional Munţii Rodnei!

Florica Dura

Saivanele stînei de sub vîrful Zănoaga, staulele, căsoaia stînei şi buda aferenta deversează dejecţiile animale şi umane direct în pîrîul din care, ceva mai în jos,  cu vreo 150-200 m aval, nesăţioşi, turiştii îşi atîmpără setea urcuşului cu "apa rece, cristalină, pură" de izvor de munte!?

Aici ce au de spus autorităţile de mediu?

Precizare: Fotografiile au fost făcute vineri 16 iunie, şi le-am primit de la Lucian Petru Goja, căruia îi mulţumim şi cu această ocazie.

Faza zilei la Wimbledon: Del Potro se joacă cu un băiat de mingi!

preluare you tube

 

In setul al doilea al disputei cu Nadal (1-1 la game-uri si 30-0 in favoarea lui), Del Potro i-a distrat pe spectatorii britanici. Venit in mare graba sa ia o minge din racheta lui Martin, unul dintre copiii de mingi a fost amagit in doua randuri de catre argentinian.