Archive - Iun 13, 2011

Un proiect muzical fabulos: Stand by me, înterpretat de oameni din toate colţurile lumii!!!

preluare you tube

Cineva mi-a trimis acest remix de o valoare excepţională. Este vorba de o variantă a celebrei melodii lansata de Ben E. King în 1961 care aici este interpretata de mai multi cîntăreti care nu se cunosc şi nici nu se vad între ei, si, interpretează piesa în manieră proprie, acolo unde se află! La ei acasă. Tehnica înregistrării a fost următoarea: Fiecărui cîntăreţ i-a fost alocat un canal de înregistrare, ulterior toţi fiind "mixati" în studio. Proiectul a fost realizat de profesionişti ai înregistrărilor! 

Semnificaţia Sărbătorii Rusaliilor şi despre Duhul Sfânt

preluare bisericaromanilor

Rusaliile (din latină rosalia) (cunoscute şi drept Pogorârea (coborârea) Sfântului Duh (Sfântului Spirit)) reprezintă o sărbătoare creştină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paşti.
De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor Mântuitorului Iisus Hristos. Potrivit scrierilor Noului Testament (Faptele Apostolilor 2, 1-11) acest eveniment a avut loc în ziua rusaliilor evreieşti (Şavuot), la 50 de zile de la învierea Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Regionalizarea: trei proiecte, trei cai troieni

preluare de pe site-ul lui Mihnea Măruţă

Cel mai serios motiv de îngrijorare privind preconizata regionalizare a ţării este improvizaţia, faptul că atât proiectul PDL, cât şi cel al USL sunt făcute în pripă şi au mari lipsuri în concepţie. O asemenea reaşezare administrativă trebuie să fie un cutremur controlat, or cele două formaţiuni par a nu fi studiat îndeajuns nici straturile sedimentare pe care le vor răscolite, nici posibilele replici “seismice” care ar modifica harta României.

Turist în Maramureş: Din Deseşti, pe Culmea Pietrei la Iezerul Mare

preluare Lucian Petru Goja şi emaramures.ro

Calduri mari, arsita peste zi si deja o ingrijorator prelungita seceta. Numeroase (neadeverite din nefericire) atentionari meteo privind posibile averse, ba chiar si scurte furtuni locale insotite de descarcari electrice sau caderi de grindina, indeosebi in cea de-a doua parte a zilei.