Archive - Iun 24, 2011

De Sînziene la Şieuţ expoziţie de produse tradiţionale

Florica Dura

 Localnicii din satele comunei Şieuţ au organizat astăzi, de Sînziene, în curtea bisericii din centrul comunei o expoziţie de produse tradiţionale: miere, caş, urdă, pîne de casă, plăcintă cu urdă, tocană de oaie, sarmale şi nelipsitul balmoş făcut de baciul Bucilă, proprietar al unei turme de oi. De la Ruştior, au venit gospodarii cu ţuica îngălbenită de anii vechime în butoaiele de dud şi caşul bun al învăţătorului Florin Creţa, care pe lîngă activitatea didactică este şi proprietarul unei ferme tradiţionale de pe Valea Şieului.

Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi răcire a vremii

ANM

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri dimineata, o atentionare meteo cod galben ce vizeaza ploi torentiale, descarcari electrice, vijelii si racire accentuata a vremii in toate regiunile tarii, in intervalul 24 iunie, ora 12:00 - 25 iunie, ora 18:00. Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat, vremea va deveni instabila in toate regiunile. Vor fi averse cu caracter torential, insotite de descarcari electrice si izolat de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 70 l/mp. Vantul se va intensifica si trecator va avea aspect de vijelie.

Părintele Paisie Aghioritul: “Simplificaţi-vă viaţa!”


Mirenii spun: “Fericiti sunt cei care traiesc in palate si au toate inlesnirile”. Dar insa fericiti sunt cei care au izbutit sa-si simplifice viata si s-au eliberat din latul acestui progres lumesc al multelor inlesniri, sau mai degraba al multelor greutati, si au scapat de acest stres infricosator al vremii noastre de azi. Daca omul nu-si simplifica vata, se chinuieste, in timp ce simplificand – nu va avea acest stres.

Regele “trădător” şi preşedintele “patriot”

preluare de pe site-ul lui Mihnea Măruţă

De ce îl atacă Traian Băsescu pe Regele Mihai? Cum se explică lansarea, acum, a acuzaţiei de trădare – cea mai gravă care i se poate aduce unui şef de stat, fie el şi “fost”? E vizată persoana suveranului sau instituţia monarhiei? E o mutare politică sau o răbufnire viscerală? Pentru că nu ştim ce e în mintea preşedintelui, avem doar alternativa unei analize logice.