Archive - 2016

December 16th

NOSTRA SILVA : DEMITEREA MINISTRULUI PAŞCA-PALMER ŞI A SECRETARULUI DE STAT ERIKA STANCIU

redactia@ziarul-bn.ro
preluare nostra silva


MANDAT DEZASTRUOS AL ECHIPEI DE LA MINISTERUL MEDIULUI

 

DEMITEREA MINISTRULUI PAŞCA-PALMER ŞI A SECRETARULUI DE STAT ERIKA STANCIU

 

 

Bistrița-Năsăud - Fermierul Mihalca din Șieu a rămas fără juninci și cu banii dați! El spune că se va judeca cu firma care i-a dat țeapa!

Florica Dura

 Fermierul Ioan Mihalca din Șieu, spune că,nu i se pare normal ca ajutorul de minimis acordat de statul român să se scurgă prin varii metode în buzunarele intermediarilor și că după ce dă niște bani, statul ar trebui să urmărească ce se întîmplă cu banii destinați achiziției de animale de rasă. Fermier din tată în fiu, fermierul din Șieu, BN a refuzat transportul de juninci pentru că, spune el, dacă ar fi acceptat ar fi rămas cu junincuțele sub standarde și, ar fi pierdut ajutorul de minimis.

Bistrița- Năsăud - Un fermier din Șieu a fost înșelat de intermediarii care furnizează vaci de rasă

Florica Dura

 Ioan Mihalca din localitatea Șieu, județul Bistrița-Năsăud, a rămas fără 30 000 de euro în urma unui contract cu intermediari care furnizează vaci de rasă din Irlanda. Omul,necăjit și păgubit a avut surpriza neplăcută ca după ce a plătit 10 juninci de carne din rasa Angus, pe care le-a ales personal în Irlanda, la venirea tirului cu animale, să primească alte juninci decît cele pe care le-a plătit.

December 4th

Nostra Silva: TVR FACE PUBLICITATE GRATUITĂ FUNDAŢIEI CONSERVATION CARPATHIA ŞI APOLOGIA ÎNSTRĂINĂRII TERITORIULUI ROMÂNIEI

redactia@ziarul-bn.ro
preluare tvr 1

 La o oră de maximă audienţă s-a făcut o prezentare a unui „filantropist” despre care TVR a „UITAT” să spună că, împreună cu soţia, sunt membri fondatori ai Fundaţiei Conservation Carpathia.

Somăm TVR să clarifice public dacă CLIPUL PREZENTAT A FOST REALIZAT DE TVR SAU DACĂ A FOST PRIMIT DE LA FUNDAŢIA CONSERVATION CARPATHIA.

Susţinătorii Conservation Carpathia au beneficiat de aproximativ 32 de minute şi 28 de secunde, fără ca vreunul să fie întrerupt în expunerea ideilor.

December 1st

Corneliu Coposu: Ce-i trebuie României?

redactia@ziarul-bn.ro
preluare nasul.tv

 Făcând abstracţie de toate aparenţele vieţii publice româneşti din aceste zile zbuciumate, adevărul care se cere descoperit şi supus discuţiei generale este că anumite tendinţe care nu se reazimă nici măcar pe totalitatea grupărilor politice respective vor să transforme în grabă, prin metode bruscate, structura socială a ţării.
E vorba de un număr restrâns de oameni, între care se găsesc deopotrivă: vizionari oneşti, luptători fanatici, mistici încărcaţi de ură, şi, printre ei, inevitabilii profitori de ape turburi.

November 30th

Cartea de la Valea Vinului va fi prezentată la Sinagoga din Bistrița

redactia@ziarul-bn.ro

 Cartea de la Valea Vinului va fi prezentată în cadrul evenimentului editorial: Ora cărţilor Junimiste!

November 24th

Alexander von Bismarck (EIA) la TVR1 : Rolul organizației mele este ca, după ce românii vor lua hotărîrea cum să-și administreze pădurile, nimeni din afară să nu mai poată interveni!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube şi tvr 1

 Emisiunea Carpații, plămînii Europei, realizată și difuzată de TVR 1 pe 18 noiembrie, în care s-a discutat pe tema pădurilor din ariile protejate, secretarul de stat de la Ministerul Mediului, Erika Stanciu a afirmat că se așteaptă confirmarea de la UE pentru ca subvențiile pentru pădurile aflate în arii protejate să ajungă la proprietari. Tema lipsei compensațiilor pentru pădurile cu funcții de protecție a fost lansată de președintele Asociației Administratorilor de Păduri din România, inginerul Gabriel Stanciu.

November 19th

November 14th

Bistrița: Sonoro, final de festival: Muza și poetul sau poetul și muza este tema acestei ediții a SONORO

redactia@ziarul-bn.ro
primim la redacţie

Luni 14 noiembrie Sinagoga găzduiește un eveniment muzical care înscrie Bistrița în circuitul orașelor culturale ale României, anunță Societatea de Concerte, într-un comunicat remis presei. Coorganizatori: Primăria Bistrița, Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”  în cadrul Festivalul SoNoRo, ajuns la cea de-a XI-a ediţie – ”La Muse et le Poete”, invită publicul la o fascinantă călătorie muzicală.

November 12th

Bistrița: Scriitorul Alexandru Uiuiu - zadia este o prelungire în estetic a șorțului

Florica Dura

 Zadia este o prelungire în estetic a șorțului pe care femeile îl purtau pentru protecție, a afirmat scriitorul Alexandru Uiuiu, în cadrul vernisajului expoziției ZADIA, joi 10 noiembrie, la Galeriile LINA din Bistrița.

Implicat în proiect, în calitate de sociolog și cercetător al tradițiilor populare românești, Alexandru Uiuiu a făcut public conceptul său despre zadie. Eșafodajul argumentelor emise de scriitorul bistrițean îl puteți viziona în clipul atașat.