Archive - Iun 2011

June 30th

Probleme de viteză: 100 de ţestoase vroiau să ruleze pe pista aeroportului JFK!

preluare ABC

 În jur de 100 de broaşte ţestoase au încercat să traverseze pista aeroportului JFK pe ieri 29 iunie, lucru care a dus la întîrzierea unor zboruri, transmite ABC: Prezenţa boaştelor pe pista de decolare a fost explicată de faptul că, ţestoasele au avut "misiune" de depunere a ouălor în zona nisipoasă de dincolo de pista aeroportului.î

June 29th

Atena: Scene violente generate de măsurile de austeritate

preluare Russia Today

 Reducerile bugetare sau falimentul - o alegere grea pentru Parlamentul grec, care se confruntă cu nevoia unor măsusri de austeritate cruciale. Liderii europeni au avertizat deja Atena că nu există alte opţiuni. Protestatarii sunt focusaţi pe Parlament - mii dintre ei sunt din nou pe străzi şi îşi manifestă  furia referitor la măsurile planificate, transmite Russia Today.

Bancul zilei: Planuri de viitor!

Primim la redacţie

 O gaina "produce" un ou de jumatate de kg.
Presa, televiziuni, interviuri, toti pe gaina:
- Cum ati reusit performanta?
Gaina:
- Secret de familie.
- Planuri de viitor?
Gaina:
- Sa fac un ou de 1 kg.
Il iau in blitzuri si pe cocos:
- Cum ati reusit performanta?
Cocosul:
- Secret de familie.
- Planuri de viitor?
Cocosul:
- Sa-i sparg fatza strutzului!

Foto: animalutu.ro

 

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

preluare you tube

 Astăzi ortodoxia celebrează Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sau Sînpetru. Dincolo de importanţa covîrşitoare a celor doi apostoli Petru şi Pavel în propagarea învăţăturii lui IIsus şi Hristos, această sărbătoare de vară, ce urmează solstiţiului, are efecte şi asupra naturii necuvîntătoare: exemplu, începînd de astăzi, cucul nu îîşi mai strigă numele şi se metamorfozează în ulişor.

June 29th

Christine Lagarde este noul şef al FMI

preluare EuroNews

 Fondul Monetar Internaţional a confirmat faptul că noul său şef este Christine Lagarde. Organismul de creditare al lumii a anunţat că ministrul de finanţe francez va prelua funcţia de director de gestionare, după o reuniune a boardului de la Washington, transmite  EuroNews. 

Beclean: Primarul Nicolae Moldovan participă la Congresul European al oraşelor şi municipiilor

redactia@ziarul-bn.ro

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan,ales în luna februarie a acestui an în funcţia de vicepreşedinte al Confederaţiei Oraşelor şi Municipiilor din Uniunea Europeană, participă în perioada 29-30 iunie la cel de-al cincilea Congres European al oraşelor şi municipiilor, care se va desfăşura în oraşul italian Riva del Garda, informează PR -ul edilului de pe Someşul Mare.

Produse tradiţionale de la Cluj expuse la Bistriţa

Florica Dura

9 şi 10 iulie sînt zilele în care bistriţenii vor putea să deguste şi să cumpere produse tradiţionale în cadrul tîrgului denumit generic "Produs de Cluj", manifestare ce îşi propune promovarea mărcilor someşene, începînd de la cartofii de Raşca, ceapa de Turda, ridichile de Apahida şi continuînd cu produsele finite ale unor mărci industriale cu tradiţie în judeţul vecin, potrivit comunicatului remis presei de către organizatorii evenimentului Asociaţia “Produs de Cluj”.

Culmea ecologiei în Parcul Naţional Munţii Rodnei!

Florica Dura

Saivanele stînei de sub vîrful Zănoaga, staulele, căsoaia stînei şi buda aferenta deversează dejecţiile animale şi umane direct în pîrîul din care, ceva mai în jos,  cu vreo 150-200 m aval, nesăţioşi, turiştii îşi atîmpără setea urcuşului cu "apa rece, cristalină, pură" de izvor de munte!?

Aici ce au de spus autorităţile de mediu?

Precizare: Fotografiile au fost făcute vineri 16 iunie, şi le-am primit de la Lucian Petru Goja, căruia îi mulţumim şi cu această ocazie.

Faza zilei la Wimbledon: Del Potro se joacă cu un băiat de mingi!

preluare you tube

 

In setul al doilea al disputei cu Nadal (1-1 la game-uri si 30-0 in favoarea lui), Del Potro i-a distrat pe spectatorii britanici. Venit in mare graba sa ia o minge din racheta lui Martin, unul dintre copiii de mingi a fost amagit in doua randuri de catre argentinian.

June 28th

Meteo: Ploi, vijelii şi grindină

redactia@ziarul-bn.ro

În intervalul 28 iunie, ora 12 – 29 iunie, ora 21, în nordul şi centrul Moldovei, estul Transilvaniei şi zona Carpaţilor Orientali vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vîntului şi izolat va cădea grindină.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50 l/mp, atemţionează ANM