Beclean: Primarul Nicolae Moldovan participă la Congresul European al oraşelor şi municipiilor

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan,ales în luna februarie a acestui an în funcţia de vicepreşedinte al Confederaţiei Oraşelor şi Municipiilor din Uniunea Europeană, participă în perioada 29-30 iunie la cel de-al cincilea Congres European al oraşelor şi municipiilor, care se va desfăşura în oraşul italian Riva del Garda, informează PR -ul edilului de pe Someşul Mare.
Pe agenda celor două zile ale congresului sunt cuprinse mai multe dezbateri şi discuţii, pe diverse teme referitoare la probleme de interes comun ale comunităţilor urbane din ţările Uniunii Europene. Se va discuta pe subiectul situaţiei financiare a comunităţilor locale europene şi a politicilor de coeziune după anul 2013, aspecte importante în ceea ce priveşte viitoarele strategii comune de dezvoltare integrată la nivelul oraşelor şi municipiilor din Uniunea Europeană. De asemenea, pe parcursul celor două zile ale congresului vor avea loc trei mese rotunde, cu discuţii şi analize legate de politicile comunitare, politicile energetice la nivelul Uniunii Europene şi parteneriatele pe mai multe nivele şi intercomunitare, văzute ca alternativă la alte modalităţi de guvernare locală în interiorul Uniunii Europene.
Potrivit primarului Nicolae Moldovan, vicepreşedinte al acestei asociaţii europene, scopul Confederaţiei Oraşelor şi Municipiilor din Uniunea Europeană este acela de a reprezenta cetăţenii din oraşele şi municipiile Uniunii Europene, consolidarea vizibilităţii acestora faţă de instituţiile centrale europene, apropierea comunităţilor locale din Uniunea Europeană, pentru a permite participarea pe deplin la construcţia europeană. De asemenea, Confederaţia Oraşelor şi Municipiilor din Uniunea Europeană urmăreşte să contribuie la integrarea europeană prin intermediul unor schimburi durabile de informaţii şi de bune practici între toate oraşele Uniunii Europene.
Pe lângă acest congres ce se va desfăşura la sfârşitul acestei luni în Italia, în toamna acestui an este preconizată organizarea unei conferinţe intermunicipale de cooperare între oraşe la Comitetul Regiunilor din Bruxelles, prilej cu care va avea loc o întâlnire oficială cu Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene.

Foto: www.mesagerul.ro

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.