Archive - Iun 20, 2011

Bistriţa şi Timişoara au demonstrat că nu mai au datorii, doar TAS-ul le poate menţine în Liga 1


"Pentru ca nu a primit licenta din partea FRF, FC Timisoara nu poate participa in Champions League sau Europa League. Sunt multumit de cum s-a desfasurat procesul de licentiere in Romania.

"Nu am verificat nici un dosar, nu am facut vreun audit asupra FRF, dar am fost in permanent contact cu oficialii romani" - Andrea Traverso, directorul UEFA pentru Licentierea Cluburilor, scrie HotNews.ro

Sezon deschis la Băile Figa!

redactia@ziarul-bn.ro

 Duminică la prînz primarul oraşului Beclean Nicolae Moldovan a deschis oficial sezonul 2011 la Băile Figa. Oferta din acest an a băilor conţine un nou bazin cu apă sărată şi un rîu leneş. La ceremonia de deschidere a fost prezent preşedintele PSD Victor Ponta, secondat de staff-ul PSD BN, şi mulţi amatori de băi şi relaxare.

La 20 de ani de la căderea zidului Berlinului, Germania de Est continuă să existe?

Ilinca Pandele

Va atârna Estul veşnic de gâtul Vestului? Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun acum, 20 de ani de la reunificare cât mai mulţi germani, atât din Vest cât şi din Est. Fostul preşedinte federal Horst Köhler a atras reacţii virulente când a constatat că: “în republică există mari diferenţe în caliatea vieţii. Acest lucru este valabil atât de la Nord la Sud cât şi de la Est la Vest“. Diferenţele între regiuni sunt ceva firesc şi trebuie acceptate ca atare. Egalitatea încurajeazã lenea şi frânează iniţiativa personală.

Imagini dintr-o expoziţie - Realism Magic: de la Valea Vinului la Iaşi

Florica Dura

Timpul care a trecut de la momentul expoziţiei "Realism Magic Valea Vinului", vernisată la finele lunii mai, la Iaşi, în Galeria Muzeului Literaturii Române, a făcut ca imaginile acesteia să se fixeze şi să consolideze ideea continuării demersului cultural pe care scriitori şi artişti plastici îl reiterează anual în Tabăra Culturală din sătucul rodnean.

 

 

Bulgaria va confisca averile ilicite

Autoritatile bulgare vor avea dreptul de a confisca averile ilicite, in valoare de peste 150,000 leva (76.000 de euro), incepand cu 1 ianuarie 2012, cand proiectul de lege mult timp amanat, care prevede confiscarea bunurilor obtinute ilegal, va intra in vigoare. Comisia Europeana, care considera legislatia ca fiind un instrument puternic in lupta impotriva coruptiei din tara, a stabilit acelasi termen limita, potrivit Novinite, citat de HotNews.ro.

Leac împotriva căderii părului

Primim la redacţie

 

Cea mai sudică biserică ortodoxă din lume se află în Antarctica

preluare Russia Today

Antarctica lasă puţin timp pentru religie am putea spune, dar, aşa cum Russia Today a aflat în cursul unei vizite pe continentul sudic, lucrurile nu sînt chiar aşa. Situată pe  vîrful unui deal pitoresc, stîncos cu vedere la mare, se afla o biserică Ortodoxa Rusa, imagine care pare a fi fost luată  dintr-un cadru siberian. Practic, este de fapt unul dintre punctele Staţiei Polare Ruseşti. Până în prezent, aceasta este singura staţie  a Rusiei din Antarctica, care are o biserică.

Legume care ajută la detoxifierea organismului

Mălina Rus

 Produsele procesate şi pline de aditivi, lipsa exerciţiului fizic, fumatul, alcoolul, medicamentele şi mediul înconjurător sunt numai câteva dintre sursele de toxine care ne bombardează organismul. Află 7 soluţii ajutătoare!

Turism cultural - MEDIEŞU AURIT - De la Castelul Lonyai la cuptoarele dacice pentru ars ceramica

preluare Lucian Petru Goja şi emaramures.ro

Exista numerosi pasionati de natura si turism care insa, din anumite motive, nu (mai) pot face trasee montane solicitante. Pe de alta parte, in luna iunie vremea este adesea imprevizibila, dar si in aceste conditii exista posibilitatea evadarii in peisaj, optand pentru niste destinatii mai accesibile sau pentru niste trasee mai scurte si care pot oferi, la o adica, refugii naturale sau antropice, fiind foarte apropiate unor localitati.