Archive - Iun 23, 2011

Bistriţa: Congresul internaţional al pomologilor

preluare ziarul Primariei Bistriţa

Vineri 24 iunie, debutează la Bistriţa  a XI-a ediţie a Congresului Pomologilor, eveniment la care sunt aşteptaţi specialişti din ţară şi din străinătate, scrie primariabistrita.ro Întâlnirea se va desfăşura în sala mare a Primăriei municipiului Bistriţa, de la ora 15.00.

Planeta Omului - o experienţă cinematografică unică

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Un documentar realizat de BBC ONE în 80 de locaţii de pe Terra, o experienţă cinematografică unică. Vă invităm să vedeţi promo-ul acestui film fabulos, care poate fi considerat un veritabil demers pentru viaţă şi diversitatea ei.

Ucigaşii lui Marian Cozma, condamnaţi la închisoare pe viaţă

preluare Sport.Rol.ro

 
Doi dintre cei trei acuzati de uciderea handbalistului Marian Cozma au fost condamnati de judecatorii unguri la inchisoare pe viata. Al treilea inculpat a primit 20 de ani de puscarie. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. 


Raffael Sandor si Gyozo Nemeth au primit pedeapsa maxima, iar Ivan Sztojka va ispasi 20 de ani de puscarie.

Decizia vine la doi ani si trei luni de la moartea sportivului roman. Sentinta a fost data de Tribunalul din Veszprem.

Istoria caprelor negre în Munţii Rodnei

preluare de pe blogul lui Peter Lengyel

Pentru că în aceste zile APNMR a purces la evaluarea caprelor negre, din PNMR, cumva în secret, şi pentru că din 2004 ne-a preocupat soarta ingrată a acestor animale, jinduite de vănători dar şi de braconieri, aducem în atenţia cititorilor noştri un text al reputatului biolog Peter Lengyel, preşedinte al UNESCO PRO Natura, despre caprele negre din MUnţii Rodnei.