Archive - Ian 28, 2011

Egipt: Ciocniri violente între revoluţionari şi forţele de poliţie

preluare Russia Today

Capitala egipteană, Cairo a fost astăzi scena unor dramatice ciocniri între poliţie şi demonstranţi, cînd zeci de mii de protestatari anti-guvernamentali au aruncat cu pietre în forţele de poliţie, care au ripostat cu gloanţe de cauciuc, gaze lacrimogene şi tunuri de apă. A fost o escaladare majoră, a conflictului dintre protestatari şi autoritatea preşedintelui Hosni Mubarak, care conduce ţara de 30 an, transmite Russia Today. Revoluţionarii cer înlăturarea lui Mubarak, pe care îl socotesc vinovat de sărăcie, şomaj şi creşterea preţurilor la alimente.

La graniţa SUA cu Mexicul: Droguri cu catapulta!

preluare Russia Today

În încerarea de a trimite mariijuana peste graniţa în statele Arizona şi Mexic, traficanţii au folosit o nouă abordare: o imensă catapultă, transmite Russia Today. De altfel, Garda Naţională, deţine o filmare cu aruncarea peste gardul frontierei, a mai multor pachete cu marijuana. Ulterior, catapulta a fost descoperită la aproximativ 20 de metri (18,2 metri) de frontiera Statelor Unite pe o platformă tractată de un vehicul utilitar, potrivit unui ofiţer de armată mexican. Catapulta a aruncat peste graniţă 4.4 kilograme de marijuana la un moment dat, spune sursa citată.

Davos: Salvarea euro şi a planetei

preluare AP

 A fost tema pe care au discutat mai marii lumii la întîlnirea la virf ce a avut loc de la Davos, Elveţia, trasmite Associated Pres. Mai multe detalii în clipul ataşat.

Mezelurile cele mai nocive. Vezi aici topul lui Mencinicopschi

preluare Stiri.Rol.ro

 
Specialistul in nutritie umana Gheorghe Mencinicopschi a facut topul celor mai nocive mezeluri din comert, sustinand faptul ca 14 portii de mezeluri pe luna cresc cu 78% riscul aparitiei unei boli pulmonare obstructive cronice, potrivit realitatea.net, citată de site-ul www.Ştiri.rol.ro


Cei mai nocivi, clasandu-se pe primul loc al topului 10, sunt crenvurstii, care contin tocatura de oase, tendoane, pielite si grasime. Salmonella (care duce la toxiinfectii alimentare), care favorizeaza aparitia cancerului stomacal poate aparea chiar pe membrana crenvurstilor.