Archive - Ian 10, 2011

Inundaţii dramatice în Australia

preluare Russia Today

Cele mai grave inundaţii, din ultimele decenii, au măturat un oraş australian, astăzi 10 ianuarie, omorând cel puţin două persoane, transmite Russia Today. Mai multe persoane au fost blocate în maşini, altele s-au salvat agăţîndu-se de copaci, cînd un torent umflat cu apa noroiasă care a măturat totul în cale s-a napustit asupra Toowoomba, un oras de aproximativ 90 de mii de oameni din statul Queensland, aflat în nord-est-ul ţării.

Mihai Eminescu: Luceafărul, în limba arabă

Florica Dura

Pentru că se apropie ziua Poetului, vă propunem o strofă din poemul Luceafărul, recitata de poetul irakian Salah Mahdi, autorul traducerii în limba arabă.

Şamanii: Mistici care intermediază între oameni şi spirite

preluare Russia Today

Şamanii sunt priviţi ca mesageri mistici între oameni şi spiritel. În antichitate ei erau responsabili de aproape toate aspectele vieţii - de la vindecarea bolnavilor pînă la îmbunarea spiritelor pentru a asigura o recoltă bună. Şamanii mai există şi astăzi, în ciuda vitezeu cu care se modernizeaza totul. Unul dintre locurile în care şamanii încă se bucură de un statut special, ca pe vremuri, este e în Orientul Îndepărtat al Rusiei, titrează Russia Today. Detalii puteţi afla urmărind clipul video preluar de pe you tube şi produs de canalul tv, Russia Today.

Poveste de trezit copiii: Micul suflet

Andreea Sandra

O data ca niciodata, a existat un Suflet Mic care i-a declarat lui Dumnezeu:
- Stiu cine sunt!
Si Dumnezeu a raspuns:
- Ce-mi spui e minunat! Si cine esti tu?
Sufletelul a strigat :
- Eu sunt Lumina!
Dumnezeu a zambit cu drag:
- Ai dreptate! Esti, intr-adevar, Lumina.
Micul Suflet era extrem de fericit; tocmai deslusise misterul pe care intreg Regatul dorea sa-l descopere.
- Oau ! spunea Micul Suflet, “asta e grozav!”