Archive - Ian 26, 2011

Lista filmelor nominalizate la Oscar

preluare Stiri.Rol.ro

Nominalizarile la Premiile Oscar 2011 au fost anuntate de catre Academia Americana de Film. Inception, Black Swan, The Social Network, printre cele zece filme care se bat pentru titlu de cel mai bun film. Lista completa, in continuare.

Cel mai bun film

"The King's Speech", de Tom Hooper,

"127 Hours", de Danny Boyle,

"Black Swan", de Darren Aronofsky,

"The Fighter", de David O. Russell,

"Începutul/ Inception", de Christopher Nolan,

"The Kids Are All Right", de Lisa Cholodenko,

Africa în flăcări: Revoluţia din Egipt după modelul tunisian

preluare Russia Today

Trei persoane au fost ucise, după ce mii oameni au ieşit în stradă din Egipt în cadrul celor  mai mari proteste anti-guvernamentale din ultimii ani, transmite Russia Today. Cele mai mari mitinguri s-au avut loc la Cairo, capitala ţării, demonstranţii au scandat sloganuri împotriva statului autoritar al preşedintelui Hosni Mubarak. Neliniştea oamenilor este alimentată de recentele revolte din Tunisia şi inspirată de nemulţumirea tot mai mare, cauzată de sărăcie şi şomaj, informează sursa citată.

Barack Obama a facut un apel la unitate si inovatie pentru o America prospera, in traditionalul discurs despre Starea Natiunii. "Acesta este momentul Sputnik al generatiei noastre"

preluare PBS si HotNews.ro

Presedintele SUA, Barack Obama, a sustinut marti seara, in fata Congresului, traditionalul discurs anual despre Starea Natiunii, transmite CNN. Obama le-a cerut tuturor americanilor sa fie uniti intr-un efort comun pentru a asigura prosperitatea viitoare a Americii.

Sesiune de atribuire în custodie a 10 arii naturale protejate

redactia@ziarul-bn.ro
Primim la redacţie


Ministerul Mediului şi Pădurilor anunţă deschiderea sesiunii de depunere a dosarelor pentru preluarea în custodie a ariilor naturale protejate de interes naţional şi comunitar. Dosarele vor fi întocmite în conformitate cu prevederile OM nr. 1948/2010 privind aprobarea Metodologiei de atribuire a administrării ariilor naturale protejate care necesită constituirea de structurii de administrare şi a Metodologiei de atribuire a custodiei ariilor naturale protejate care nu necesită constituirea de structuri de administrare, informează APM BN într-un comunicat remis presei.