Archive - Iun 5, 2011

Punga de plastic - un documentar şocant despre mortalul gunoi care ne ucide mediul înconjurător

preluare you tube

 Povestit de Jeremy Irons, documentarul narează povestea unei pungi de plastic care ajunge în ocean. Este o realitate crudă, poluată cu saci şi pungi de plastic care a invadat şi România, nu numai California, unde se petrece povestea pungii de plastic...Detalii şocante în filmul ataşat.

O istorie care nu se învaţă la şcoală: Mircea Vulcănescu – INEDIT: ”Devenim enciclopedii ambulante. Iar înţelepciunea nu încape în Enciclopedie… ”

preluare războiîitr-un cuvînt.ro

Cugetari duhovnicesti despre “raul veacului” rationalist, libertate si har, crestinism si Biserica
Din Paris, in zilele dintai ale lui Maiu 1926

Copiii merită mai mult: Clubul Rotary echipează o scoală din Năsăud cu un laborator de informatică de ultimă generație

Primim la redacţie

Un tânăr român în vârstă de 23 de ani, Flaviu Sîmihăian, care a plecat să studieze la o universitate din Carolina de Nord, SUA, s-a întors în România pentru a ajuta școala unde a învățat. Parteneriatul în valoare de 35.000 USD între clubul Rotary International Bistrița și cel din University City, Charlotte - Carolina de Nord, va echipa laboratorul de informatică al Școlii Generale “Mihai Eminescu” din Năsăud, Bistrița-Năsăud cu 20 de calculatoare de ultimă generație, potrivit comunicatului remis presei de Flaviu Sînmihăian.

Bistriţeanca Bernice Chitiul, Premiul Radio România Cultural la Cerbul copiilor!

Primim la redacţie

 
Festivalul International de Muzica Pop pentru Copii si Adolescenti "ROMANIAN TOP KIDS", EDITIA A VI-A, 31 MAI - 3 IUNIE 2011, cunoscut anterior sub numele de “Cerbul Copiilor", a avut loc anul acesta în perioada 31 mai - 3 iunie la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti, care s-a derulat pe două secţiuni, Interpretare şi Creaţie. Tanara de 16 ani Bernice Chitiul, din Bistrita, participand la categoria de varsta 14-17 ani, a fost recompesata cu un prestigios premiu Radio Romania Cultural, 

Valea Vinului: Inovaţie pentru ape curate. Grebla pentru adunat pet-uri!!!

Florica Dura

Grebla pentru adunat pet - uri de pe Izvorul Băilor, situată în aval de localitatea Valea Vinului, Rodna, este din punctul meu de vedere un exemplu de implicare pentru îmbunătăţirea calităţii apei şi a mediului înconjurător. În tăcere, un rodnean a cărui nume este Cristi Dragotă s-a apucat în 2010 să contruiască un fel de "baraj" în aer pe Izvorul Băilor, baraj pe care l-a numit greblă, avînd în vedere funcţia acestuia de a aduna la un loc pet-urile care ne strică apele şi ne murdăresc privirea.