Ucigaşii lui Marian Cozma, condamnaţi la închisoare pe viaţă

preluare Sport.Rol.ro

 
Doi dintre cei trei acuzati de uciderea handbalistului Marian Cozma au fost condamnati de judecatorii unguri la inchisoare pe viata. Al treilea inculpat a primit 20 de ani de puscarie. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. 


Raffael Sandor si Gyozo Nemeth au primit pedeapsa maxima, iar Ivan Sztojka va ispasi 20 de ani de puscarie.

Decizia vine la doi ani si trei luni de la moartea sportivului roman. Sentinta a fost data de Tribunalul din Veszprem.

Potrivit Agenda.ro , la infatisarea de ieri, avocatul lui Raffael Sandor a spus ca acuzatul nu a vrut sa ucida, ci a fost nevoit sa se apere impotriva mai multor atacatori.

"Poate fi invinuit Sandor Raffael ca a scos cutitul dupa ce in discoteca i s-a spart capul cu o sticla de bere, iar pe strada a fost atacat de 8-10 oameni?", a intrebat avocatul.

Procurorul a spus insa ca acuzatii stiau bine ce fac si l-au lovit de mai multe ori cu picioarele in cap pe Marian Czoma, care era cazut si zacea nemiscat pe caldaram.

Raffael Sandor si-a cerut iertare de la familia lui Marian Cozma, declarand din nou ca el l-a ucis pe handbalist, insa de ceilalti sportivi nu s-a atins. Gyozo Nemeth si-a cerut si el iertare de la rudele lui Marian Cozma, apoi si-a oferit un rinichi pentru Ivan Pesic, sportivul pe care l-a injunghiat in rinichi.

Marian Cozma, jucator roman al echipei ungare MKB Veszprem si al membru al nationalei de handbal Romaniei, a fost ucis in ziua pe 8 februarie 2009, in fata barului Patriota, din Veszprem, Ungaria. Avea 26 de ani.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.