Archive - Iun 21, 2011

Culmea conservării biodiversităţii în Parcul Naţional Munţii Rodnei!

Florica Dura

În cîrdăşie cu ITRSV, Garda de Mediu şi APM, indiferent că este vorba de instituţii care chipurile veghează la aplicarea legii şi la protecţia mediului în judeţul Bistriţa-Năsăud sau în judeţul Maramureş, şefa APNMR Doina Jauca, reuşeşte să atingă "culmea" conservării biodiversităţii în Parcul Naţional Munţii Rodnei, simultan cu culmea incompetenţei de care dă dovadă în timp ce cotizează din greu pentru partidul care o susţine şi unge unde trebuie pentru ca familia ei să aibă de unde mulge o pîine albă pe masă, vile şi bani în conturile din bancă.

Ecologie şi Maramureş

preluare de pe blogul lui Peter Lengyel

Extraordinar de plăcut este să vizitezi Ţara Maramureşului, să priveşti peisajul, oamenii, clăile de fân şi casele de lemn, munţii şi văile, plantele şi animalele de o diversitate captivantă. Să priveşti prin obiectiv, să poţi arăta şi altora unele aspecte, este o activitate care întregeşte plăcerea experienţei unice a fiecărei zile.

Pink Floyd va concerta la Budapesta

preluare you tube

 Celebra formaţie Pink Floyd va susţine pe 22 iunie un concert la Budapesta. 

Ziua cea mai lungă, noaptea cea mai scurtă - Solstitiu de vară!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Stonehenge este un monument neolitic aflat în Anglia, în comitatul Wiltshire.

PNŢCD poate fi “Albă ca Zăpada”

preluare de pe site-ul lui Mihnea Măruţă

(Re)alegerea lui Victor Ciorbea în funcţia de preşedinte al ţărăniştilor poate stârni zâmbete condescendente şi gesturi de lehamite – la o adică explicabile -, dar, privită fără patimă, e un eveniment cu un potenţial politic mult superior suprafeţei oficiale. Şi asta pentru că, în anumite condiţii (urmărite strict), PNŢCD ar putea fi, contrazicând sorţii, mult-aşteptata “Albă ca Zăpada”. Şi pe ea au crezut-o moartă piticii.

CE întrerupe plăţile pentru infrastructura de transport din România şi cere verificarea tuturor contractelor încheiate

Comisia Europeana a intrerupt platile pentru Axa 2 a Programului Operational Regional (POR) -Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport-, din cauza deficientelor constatate, si a cerut autoritatilor romane sa verifice toate contractele de lucrari incheiate cu beneficiarii Axei 2, informeaza Mediafax.

Pădureanu: "Speranţa moare ultima. Mircea Sandu a luat federaţia ca pe o feudă"

Jean Pădureanu a comentat acum câteva minute situaţia Gloriei, în urma Comitetului Executiv de astăzi. Preşedintele Gloriei spune că şansa Gloriei de a juca în Liga 1 rămâne TAS-ul, dar că nu ştie cât va dura sau când se va judeca situaţia Bistriţei.

Mirodeniile ca leacuri: Ghimbirul

Primim la redacţie


Ghimbirul provine din Asia si India si se estimeaza ca acesta este utilizat de mai bine de 5000 ani. Acesta poate fi folosit cu incredere la prajituri, biscuiti si alte deserturi.
Ghimbirul este un puternic antioxidant care ajuta la relaxarea vaselor de sange, stimuland circulatia si calmand durerile. De asemenea, ghimbirul calmeaza spasmele si reduceflatulenta sistemului digestiv, dar este un remediu naturist excelent si impotriva greturilor asociate calatoriilor, sarcina sau mahmureala.