Archive - Iun 14, 2011

Încep emoţiile concursurilor pentru titularizare şi posturi în învăţământ

Mălina Rus

14 – 24 iunie este perioada în care se înregistrează cererile de înscriere la concursul de titularizare în învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2011 – 2012, dosarele pentru continuitate la detaşare, detaşare la cerere, continuitate la suplinire şi suplinire - informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Pentru concursul de titularizare sesiunea 2011 vor fi scoase la concurs 629 de posturi. Dintre acestea, 105 sunt titularizabile, iar restul de 524 sunt netitularizabile.

Turism montan: Drumul Verde - spre Şaua Bătrînei

Florica Dura

Un fragment din traseul turistic Drumul Verde, pe lîngă Rebra, şi undele ei limpezi, spre Şaua Bătrînei din Munţii Rodnei. 

 

Libia: Bombe NATO şi penurie de benzină

preluare Russia Today

Bombardamentele NATO şi forţele rebele avansează şi strîng laţul în jurul capitalei Tripoli, unde se află colonelului Gaddafi şi ai lui, transmite Russia Today. Civilii din capitala libiană trăiesc cu teama constantă de a fi ucişi orcînd, la care s-a adăugat acum şi o gravă penurie de benzină, ce le face viaţa, şi mai dificilă.  Potrivit Russia Today, acţiunile NATO, care au ca scop protejarea civililor au reuşit doar să alimenteze furia oamenilor.

Mihai Eminescu: Sara pe deal

preluare you tube

 Poemul eminescian pus pe note este interpretat de corul Madrigal.

Manifestări prilejuite de Zilele Mihai Eminescu

preluare botosaninews.ro

Şocant! Salamurile nu pot fi digerate de tubul digestiv, decît in zece ani! O spune doctorul Mencinicopschi

„Nu pot fi digerate de tubul digestiv, decat in zece ani. Efectul imediat este aparitia gastritelor si a ulcerelor, dar si a celei mai urate forme de cancer - cel colonorectal", spune doctorul Mencinicopschi.

Update: Măcel făcut de lupi la o stînă din Parcul Naţional Munţii Rodnei!

Florica Dura

O haită de lupi din Parcul Naţional Munţii Rodnei a făcut ravagii în turmele de pe Cişa, Mireaşa şi Bîrledele, potrivit primarului de Sîngeorz Băi Roland Venig, care a fost informat de nişte ciobani ce au stînile chiar în zona de dezvoltare durabilă a PNMR. Măcelul a fost observat în această dimineaţă, cînd ciobanii au numărat cel puţin  48 de oi, 16 mioare şi 4 capre ucise şi urme lăsate de leşurile pe care carnivorele le-au cărat pentru a le mînca în linişte.