Archive - Mai 18, 2011

Poanta proastă a zilei de ieri : Cum se poate strica un drum! Alo! Consiliul Judeţean?

Florica Dura

Drumul Judeţean 173 Şoimuş Şieu, urma să fie asfaltat prin proiectul 10 000 de km de drumuri. Urma...Pentru  început el a intrat în faza de bolovănire! Pentru a putea strica masinile celor care circulă pe el.  Mă gîndesc, că cineva cu un foarte negru simţ al umorului a vrut să dea o lecţie mocanilor din Ardan şi Şoimus. Să le fie învăţătură de minte. Nu stiu ce. Poate să reînveţe să circule jos! Să aiba grija de sănătatea lor, nu să stea cu fundul în maşini! Să nu uite că sînt nişte ţărani!  Mocani! Mă gîndesc...Poate nu-i aşa...

Ardan: Drumul de intrare în sat o ia la vale

Florica Dura

 800 de suflete din localitatea Ardan, comuna Şieu, riscă să rămînă izolate din cauza alunecării unei porţiuni de drum la intrarea în sat.

Potrivit primarului comunei Şieu, Olimpiu Iuga Napeu, situaţia este gravă, dar într-un fel sub control, în contextul în care, deja drumul a fost stabilizat cu piatră, şi se poate circula.

În ce priveşte promisiunile de reabilitare atît ale drumului care face legătura satului Ardan cu DJ 173, dar şi tronsonul Şoimuş- Şieu din DJ 173, detalii puteţi afla urmărind filmul ataşat.

APM BN a "recoltat" 16 propuneri de proiecte pentru Planul Naţional de Protecţie a Mediului

Florica Dura

 Ceil mai grav lucru constatat în timpul colectării şi finisării propunerilor de proiecte pentru completarea Planului Naţional de Acţiune pentru Protecţia Mediului este, potrivit Marinelei Suciu, şefa biroului Monitorizare la APM BN, lipsa educaţiei ecologice.

Oamenii au învăţat să scrie proiecte şi au învăţat că pot accesa mulţi bani din fonduri eruropene pentru a proteja mediul. 

Cele mai grave probleme sînt pe biodiversitate.

A spus specialistul de la APM BN.

Detalii puteţi afla în filmul ataşat.