Archive - Mai 13, 2011

Protopopiatul ortodox de Beclean va funcţiona la subsolul catedralei

Florica Dura

 Preotul Dorel Zimveliu, numit protopop de Beclean cu data de 1 mai 2011, ne-a spus că numirea sa  în funcţia de protopop a fost o surpriză, dar că, nu este speriat de greutatea misiunii  încredinţată de Mitropolitul Andrei Andrecuţ. 

Protopopiatul de  Beclean îşi va începe activitatea administrativă la subsolul catedralei ortodoxe, a mai spus părinte protopop Dorel Zimveliu, şi ulterior se va muta într-o locaţie pusă la dispoziţie de Primăria Beclean.

Avionul solar -prima cursă la Bruxelles

preluare you tube

Decamdată viteza de croazieră a avionului propulsat cu energie solară este de dpar 70 d km pe oră, şi va ajunge la Bruxelles doar spre seară, după ce a plecat  cu "nooaptea în cap" de pe un aerodrom din Elveţia.

​Avionul experimental denumit Solar Impulse, propulsat exclusiv de energie solară a făcut istorie anul trecut cînd a zburat neintrerupt 26 de ore, dovedind că energia solară poate fi pe viitor folosită la avioane, transmite AP.

Olimpiada Inocenţilor ediţia a V -a

Florica Dura

 Peste 300 de copii, părinţi, profesori, voluntari, şi mult public au fost prezenţi ieri, 12 mai, pe pietonalul din Bistriţa pentru a participa la Olimpiada Inocenţilor, ediţia a V-a. 

Precizări privind această manifestare vin de la Marin Mic, preşedintele Fundaţiei Inocenţii, organizatorul acestui eveniment. 

Detalii în film.

Bistriţa: Proiect strategic pe Axa 6.1 Economia socială în sprijinul femeilor vulnerabile

Florica Dura

 Participanţi numeroşi, presă, experţi, reprezentanţi ai unor instituţii de marcă,  ieri, joi 12 mai, la lansare în Bistriţa a proiectului „O intervenţie integrată în vederea consolidării antreprenoriatului social al femeilor vulnerabile”, proiect pilot în România, prezentat de jurista Doina Monda, preşedinte al Asociaţiei AfiProFamilia din Bistriţa şi manager al acestui proiect în valoare de peste 20 de milioane de lei.

 

România s-a calificat în finala de sîmbătă a Eurovision 2011

preluare you tube

 

Reprezentanta Romaniei la Eurovision 2011, Hotel FM, s-a calificat în finala concursului, care va avea loc sîmbătă 14 mai.  După încheierea celei de-a doua semifinale a concursului, s-au mai calificat: Bosnia Hertegovina, Austria, Ucraina, Moldova, Suedia, Slovenia, Estonia, Danemarca şi  Irlanda.