Archive - Feb 19, 2011

135 de ani de la naşterea lui Brâncuşi!

preluare you tube

Nota redacţiei: Google.ro a fost cel care ne-a amintit că astăzi se împlinesc 135 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. De la acest motor de căutare ne-am "inspirat" şi noi, apoi am dat căutare şi, cel mai "informat" la acel moment era site-ul romanialibera.ro, care datora tot Google.ro informaţia, aşa că am făcut preluarea.

Interesant este că, în ţară, foarte puţine publicaţii, ca să nu mai vorbim de instituţiile culturale, au punctat acest subiect. Bine că, măcar Google, care a afişat un logo alcătuit din cîteva lucrări ale sculptorului, a "ţinut" minte că a existat un român care a inventat sculptura modernă, care s-a numit Constantin Brâncuşi.

Aşa că, una dintre  binefacerile globalizării a fost astăzi şi faptul că, Google din aproape toată lumea, a marcat aniversarea 135 ani de la naşterea lui Brăncuşi. Mulţumin Google, oriunde te-ai afla!

Hobiţa, Gorj, România, 19 februarie 1876

Muzica: George Enescu - Poem

Preluare România Liberă : Brâncuşi a fost un sculptor român cu contribuţii covârşitoare la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană fiind ales postum membru al Academiei Române.

Expune pentru prima dată la Société Nationale des Beaux-Arts şi la Salon d'Automne din Paris în 1906.

Creează în 1907 prima versiune a Sărutului, temă pe care o va relua sub diferite forme până în 1940, culminând cu Poarta Sărutului parte a Ansamblul Monumental din Târgu-Jiu.

Corectitudinea politică

Primim la redacţie

În SUA se organizează o competiţie pentru cele mai adecvate definiţii ale unor termeni contemporani. Pentru competiţia din 2010 termenul de definit a fost “political correctness”, respectiv “corectitudinea politică”.