Archive - Feb 15, 2011

Droguri subacvatice: Un submarin cu care se transportau narcotice a fost confiscat în Columbia

preluare Russia Today

Un submarin cu care se făcea trafic de droguri a fost descoperit de către autorităţile din Columbia, informează Russia Today. Se crede nava este capabilă să călătorească din Columbia pînă în apropierea coastelor Mexicului. Submarinul a fost găsit într-un râu în statul de Cauca, la aproximativ 400 km sud-vest de capitala Bogota. Autoritatile au gasit arme în apropiere, dar, se pare că nu au fost arestări şi nu au fost găsite droguri, atunci când a făcut descoperirea, scrie sursa citată.

Paişpe! Un roman-foileton scris de jurnalistul Viorel Ilişoi

Florica Dura

Sîntem onoraţi că jurnalistul Viorel Ilişoi ne-a permis să facem cunoscut faptul că s-a înhămat la o nouă "specie" jurnalistică: romanul foileton. Şi, în generozitatea  noastră, care e la fel de contagioasă ca şi a lui Ilişoi, vă dăm şi vouă cititorilor noştri, link-uri, în speranţa că veţi gusta acest stil de a face proză memorialistică sau presă-roman?! Cine ştie?! 

Pentru conformitate cu Jurnalul Naţional, preluăm introducerea pe care publicaţia, care are exclusivitatea amintirilor din puşcărie a lui Viorel Ilişoi, (singurul jurnalist român în viaţă care a fost condamnat după revoluţie pentru un delict de presă), o publica ieri, 14 februarie, în debutul foiletonării acestui, cel puţin surprinzător, roman.

 

Jurnalul Naţional începe să publice de luni, 14 februarie, romanul-foileton "Paişpe", de Viorel Ilişoi. Paispre­ze­ce era numărul de penitenciar al au­torului, când acesta a fost închis, în 1992, pentru un articol. Gardienii, ne­obişnuiţi cu o asemenea infrac­ţiu­ne, i se adresau respectuos cu "domnul Paişpe". De aici şi titlul. Dar ro­ma­nul nu relatează această experien­ţă personală, doar se inspiră din ea şi o foloseşte ca pretext pentru a re­com­­pune lumea bulversantă a anilor ’90.

Doi violoncelişti croaţi fac ravagii pe internet!

preluare you tube

Stjepan Hauser şi Luka Sulic au devenit celebri în urma unei postări pe internet în care interpretează Smooth Criminal de Michael Jackson, pentru două violoncele solo. Presa din Franţa, Germania, Italia şi Turcia relatează pe larg performanţa celor doi tineri muzicieni croaţi. Clipul lor de pe internet în care interpretează piesa lui Michael Jackson în variantă clasică are deja 3 217 115 de accesări pe You Tube, în doar 20 de zile!

Ce ştiţi despre China? Dar despre chinezi?

preluare Al Jazeera English

 Povestea unui fermier chinez sărac, care munceşte pe rupte pentru ca ficele sale să facă o şcoală şi pentru a avea un viitor mai bun, într-o lume aflată mereu în schimbare, vă spune ceva? Seamănă cu ceva cunoscut?

Pentru detalii urmăriţi filmul preluat de noi de pe you tube şi realizat de Al Jazeera English.

Planta magică a românilor: Busuiocul!

Primim la redacţie

 

BN: Centrul Judeţean pentru Cultură anunţă preselecţie de tinere talente

Primim la redacţie

 În zilele de 25 şi 27 februarie 2011 se desfăşoară preselecţia pentru Festivalul-Concurs judeţean de interpretare vocală şi instrumentală „Zestrea Satului” organizat de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, informează secretariatul instituţiei de cultură într-un comunicat remis presei.
Concursul are ca scop descoperirea unor tinere talente şi apropierea lor de tradiţiile româneşti.

Preselecţia va avea loc:

vineri 25 februarie 2011 începând cu orele 16.00 la:

I-am dat mită lui Marica. El a înfiinţat, organizat şi e principalul beneficiar al acestui sistem. Nu aveai cum să ieşi din această caracatiţăUn fost vames a declarat luni ca i-a dat mita lui Vasile Marica in perioada 1997 - 2002. "Din 9'7 pana in 2002 ii dadeam bani, cate 2.200 - 2.500 dolari pe luna", a spus Marius Ungureanu, fost sef de tura si de vama la Giurgiu, scrie HotNews.ro. Mai multe desper acest caz incredibil puteţi citi aici.

Foto: Agerpres

Radu Şeu: Meditaţie

preluare you tube

 Bistriţeanul Radu Şeu, interpretînd la ţambal, instrumentul lui preferat: Meditaţie.

Banc de premiul Oscar!

Primim la redacţie

În avion, un domn şi o fetiţă.
Domnul zice: Ce-ar fi să stăm de vorba? Se pare că timpul trece mai repede conversînd .
- Bine, zice fetiţa închizînd cartea pe care abia o deschisese. Despre ce aţi dori să vorbim?
- Păi, zice domnul, o temă interesanta ar fi despre fizica atomică- Nu crezi? Şi surîde superior.
- De acord. Dar întîi vreau să vă întreb ceva: O vacă, un cal şi o oaie mănîncă acelaşi lucru - iarbă. Dar apoi, la finalu digestie, oaia elimină nişte biluţe, vaca o placintă, iar calul nişte mingi uscate. Cum vă explicaţi fenomenul?