Archive - Apr 14, 2011

Bistriţa: Întîlnirile Radu Săplăcan

 Ajunse la ediţia a VI -a "Întâlnirile Radu Săplăcan" vor avea loc vineri 15 aprilie cu începere de la ora 10. Organizatorul acestei ediţii, este şi în acest an, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud în colaborare cu Primăria comunei Braniştea.

Japonia: 400 000 de persoane ar putea dezvolta cancer din cauza radiaţiilor de la Fukushima, pe o rază de 200 de km

preluare Russia Today

Inginerii de la fabrica Fukushima continuă să lucreze la golirea de apă puternic radioactivă de la unul dintre reactoarele nucleare. Cele mai recente teste arată că nivelurile de radiaţie, în marea de lângă centrală s-au deteriorat dramatic, transmite Russia Today. Marţi, Japonia a ridicat nivelul de alertă nucleară la fabrică, la maximum de şapte, lucru care pune pe picior de egalitate Fukushima cu dezastrul de la Cernobîl, potrivit sursei citate.

Mai multe detalii în filmul preluat de pe you tube

Lansările de cărţi ale Editurii Eikon din cadrul Târgului de Carte „Caravana Gaudeamus” 2011 – Cluj-Napoca, 13-17 aprilie, ediţia a XII-a

Vineri, 15 aprilie 2011


ora 12.00

GEORGETA DJORDJEVIC –

Vasile Tolan (album de artă: desen, pictură, grafică obiect)

locaţie: Klausenburg Café – Konditorei (str. Universităţii nr. 1)

Prezintă: Ioan Sbârciu, Oliv Mircea şi Liviu George Ilea

ora 13.00

AUREL SASU –

„Noapte după noapte”

„Dragostea şi vântul. Glose la Memoriile lui Valeriu Anania”

„Starea de excepţie. Valeriu Anania. Omul şi destinul. 1946.”

Prezintă: Radu Preda

ora 13.30

IGPR: 50 DE UTILAJE AGRICOLE SUSTRASE DIN STRĂINĂTATE, RECUPERATE DE POLIŢIŞTI

IGPR


Peste 30 de persoane sunt suspectate că au sustras utilaje agricole şi utilaje de construcţii din străinătate, pe care le-au transportat în România şi, după ce le-au contrafăcut seriile de identificare şi documentele de provenienţă, le-au vândut / Valoarea prejudiciului stabilit până în prezent depăşeşte 4,5 milioane de euro, informează site-ul IGPR

Jiddu Krishnamurti: Despre relaţie

Primim la redacţie

 

Relatia este o oglindă.

Pentru cine ard ziarele

preluare de pe site-ul lui Mihnea Măruţă

S-a mai închis un ziar făcut din carne albă, foşnitoare, şi din multe oase mici şi negre care-ţi rămân în gât, în stomac şi prin alte locuri străine trupului. S-a mai închis un ziar cu care puteai împacheta pantofi, aşterne masa în tren, înveli cărţi, omorî muşte, face coif, lustrui geamuri, cu care te-ai fi putut acoperi pe tine şi lucrurile.

În curând vor dispărea toate aceste obiecte care se aprind uşor, din orice margine, şi se sting boţit şi repede. Dar ele au ars pentru tine. Şi au fost ale tale.