Archive - Apr 12, 2011

E oficial: Fukushima este noul Cernobâl

preluare Russia Today

Japonia a actualizat ratingul de severitate la centrala nucleară Fukushima, de la cinci la şapte, un nivel atribuit anterior doar la dezastrul de la Cernobâl, informează Russia Today. Oficialii spun ca nivelul a fost ridicat, din cauza radiaţiilor foarte de mari, înregistrate în aer, ocean şi în apa de la robinet. Chiar şi aşa, Aagenţiai de siguranţă nucleară a Japoniei este încă reticente în a compara pericolele pentru ceea ce s-a întâmplat la Cernobâl, spunând că nivelul radiaţiilor este încă mic, transmite sursa citată. 

A.G. Weinberger - Break the man

preluare you tube

 Muzică, muzică...

Alimente care diminuează efectele radiaţiilor

Expunerea zilnică la radiaţiile aparatelor pe care le folosim, începînd de la calculatoare, telefoane mobile, televizoare, cuptoare cu microunde etc, dar şi la poluarea de toate felurile, diminuează vitalitatea, degradează sistemul imunitar şi grăbeşte apariţia bolilor definite drept incurabile. Pentru protejarea sănătăţii, vă recomandăm să faceţi cunoştinţă cu o parte dintre plantele şi legumele folositoare în reducerea şi combaterea efectelor nocive ale radiaţiilor, chiar şi a celor de tip nuclear. (Nota redacţiei)

 

 Există o serie de alimente care pot ajuta mai bine corpurile noastre sa tolereze efectele poluării şi a radiaţiilor:

Seminţe de hrisca consumate zilnic, ajută la protecţia împotriva radiaţiilor şi stimulează functionarea măduvei osoase.
Fibrele mucilaginoase din alge marine ajuta la prevenirea reabsorbţiei de stronţiu radioactiv 90, bariu, cadmiu şi radiu prin legarea cu ei ca apoi sa le elimine din organism.

Belarus: Cel puţin 12 morţi şi 100 de răniţi este bilanţul provizoriu al exploziei de la metrolul din Minsk

preluare EuroNews

Potrivit RIA Novosti, explozia s-a produs la ora locală 17.56, în staţia de metrou Oktyabrskaya, care este situată în apropierea reşedinţei preşedintelui Alexander Lukashenko. Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă din Belarus a început evacuarea populaţiei din subteran.

Cel puţin 12 persoane au murir şi peste 100 au fost rănite în urma deflagraţiei. 

Decomdată nu se ştie ce anume a provocat explozia în timp ce două trenuri se aflau în staţie, transmite EuroNews.