Archive - Oct 2017

Data

Octombrie 31st

Un articol care trebuie citit: STRIGOII de Gabriel Liiceanu

redactia@ziarul-bn.ro
preluare contributors.ro

 

Octombrie 30th

Doi clujeni au fost salvați de la hipotermie de veteranii Salvamont din Rodna

redactia@ziarul-bn.ro

 

Cunoscători ai muntelui, doi studenți din Cluj, au avut parte de două anotimpuri în Munții Rodnei. De la toamnă, cum era duminică dimineața cînd au urcat de la Alpina Blazna spre vîrful Roșu, la iarnă cu zăpadă de 30 de cm în doar cîteva ore.
Cei doi, Claudiu  Mureșan și prietena sa Farkas Erszebeth au fost blocați în zăpadă la întoarcerea de pe munte, de mai mulți copaci doborîți de vînt.

Octombrie 29th

Aleșii locali de la Josenii Bîrgăului nu mai au legătură cu cei care i-au ales. Orbiți de magia unui potențial domeniu skiabil, consilierii au uitat să întrebe proprietarii terenului!

Florica Dura

 Ați întrebat pe cineva din Rusu Bîrgăului dacă vrea?

Una dintre întrebările sătenilor de la Rusu Bîrgăului adresată aleșilor locali, joi, 25 oct. 2017.

Nu hotărît domeniului skiabil de pe Colbu. Rusenii nu vor ca pădurea lor să fie tăiată pentru a face loc pîrtiilor de ski! Omul necăjit e tot necăjit, spun oamenii!

Florica Dura

 Un nou episod al contrelor dintre consilierii locali de la Consiliul Local Josenii Bîrgăului și circa 20 de săteni din Rusu Bîrgăului s-a consumat joi 25 octombrie în sala de ședințe de la primărie. Practic, conflictul dintre săteni și aleșii locali a ajuns la faza față în față, în momentul în care, localnicii au intrat în sala în care se desfășurau ședințele pe comisii avînd ca temă proiectul de hotărîre a minilegislativului local privind construirea unui domeniu skiabil în pădurea rusenilor de pe Colbu.

Octombrie 25th

Rusu Bîrgăului: Sătenii se opun construcției pîrtiei se ski pe motiv că demersurile au fost făcute abuziv. Lipsa unei dezbateri publice, înșelătoria și tentativa de furt a proprietății grănicerești sînt acuzațiile pe care sătenii le aduc aleșilor locali!

Florica Dura

 Așa cum hotărîseră în urmă cu aproape doi ani, sătenii din Rusu Bîrgăului nu doresc ca pe proprietățile grănicerești din Colbu, trup de pădure aflat pe teritoriul cadastral al comunei Bistrița Bîrgăului, să se construiască acel domeniu schiabil, despre care președintele CJ Radu Moldovan vorbea în 20 iulie 2015, la căminul cultural din localitate.

Octombrie 18th

A murit Olga Tudorache. Actrița avea 88 de ani

redactia@ziarul-bn.ro
preluare HotNews.ro și you tube.com

 


Actrita Olga Tudorache, in varsta de 88 de ani, a murit. Anuntul a fost facut pe Facebook de actorul Florin Calinescu si de medicul Monica Pop, informeaza News.ro, citat de HotNnews.ro

Olga Tudorache s-a nascut pe 11 octombrie 1929, in comuna Oituz din judetul Bacau. In anul 1951, a absolvit Institutul de Teatru si a intrat in echipa Teatrului Tineretului din Bucuresti, unde a jucat pana in anul 1966, cand institutia teatrala a fuzionat cu Teatrul Nottara.

Octombrie 15th

Lacul Colibița s-ar putea ”goli”singur dacă nu este reabilitat barajul în timp util - Cine spune acest lucru?! APM BN este la mijloc?

Florica Dura

 Potrivit profesorului doctor în hidrotehnie Costică Sofronie lacul de acumulare de la Colibița s-ar putea goli singur, dacă nu se intervine la timp cu reparațiile care se impun.

Reprezentanții APM BN prezenți la dezbaterea publică de la Bistrița Bîrgăului au cerut detalii suplimentare și argumente privind procesul de golire controlată, pentru ca efectele dislocării volumului imens de apă din lac să producă cît mai puține efecte distructive.

Detalii în clipul atașat

Octombrie 13th

Proiectul de investiții pentru repararea barajului de la Colibița și consolidarea malurilor în aval, pînă la vărsarea rîului Bistrița Ardeleană în Șieu va avea costuri de 25 de mil. euro, dar investiția este pentru SIGURANȚA OAMENILOR!

Florica Dura

 Impus de starea de deteriorare a barajului de la Colibița și a utilajelor care deservesc construcția hidrotehnică, proiectul propus de specialiștii de la Administrația Bazinală a Apelor Someș Tisa se cifrează estimativ la peste 25 de milioane de euro.

Lacul Colibița va fi golit pentru reparații capitale. Specialiștii de la ABA Someș Tisa au argumentat necesitatea lucrărilor imperioase

Florica Dura

 Joi la prînz, în sala de ședințe a Consiliului Local Bistrița Bîrgăului a avut loc prima etapă a dezbaterii publice privind necesitatea golirii lacului de acumulare de la Colibița, cu scopul de a se putea interveni cu reparații care se impun, avînd în vedere unele crăpături apărute în masca de etanșeizare cît și expirarea termenului de valabilitate al unor utilaje care deservesc barajul.

Octombrie 11th

Matei Moisil, locul II la nivel european- Innsbruck, Austria

redactia@ziarul-bn.ro
preluare mesagerul.ro

 

La sfârşitul săptămânii trecute s-a desfăşurat, în Austria, ultima etapă europeană a competiţiei „Specialized Rookies Cup by iXS”, ciclistul bistriţean Matei Moisil repetând reuşita din urmă cu o lună, din Germania, când a fost tot la o treaptă distanţă de vârful podiumului. Locul II la categoria Pro U17 masculin şi locul II în clasamentul general pentru adolescentul de 16 ani...Continuare aici