Aleșii locali de la Josenii Bîrgăului nu mai au legătură cu cei care i-au ales. Orbiți de magia unui potențial domeniu skiabil, consilierii au uitat să întrebe proprietarii terenului!

 Ați întrebat pe cineva din Rusu Bîrgăului dacă vrea?

Una dintre întrebările sătenilor de la Rusu Bîrgăului adresată aleșilor locali, joi, 25 oct. 2017.

La doar un an de la momentul în care au fost aleși, consilierii locali de la Josenii Bîrgăului nu mai au nici-o legătură cu cei care i-au propulsat în fotoliile de aleși locali. Majoritatea dintre aceștia ignoră cu bună știință, voința sătenilor din Rusu Bîrgăului, una dintre cele trei localități componente ale comunei Josenii Bîrgăului. Totul se întîmplă din cauza unui proiect gîndit de la județ, pentru construirea unui domeniu skiabil, care, ar putea fi amplasat pe averea celor de la Rus. Rusenii au un singur cuvînt pentru proiectul estimat la 52 de milioane de euro, pentru care guvernul ar urma să aloce 45 de milioane de euro; NU!

Necăjiți, înșelați și batjocoriți, oamenii spun că vor merge pînă la sacrificiul suprem pentru a-și apăra proprietatea și la fel cum moșii lor au spus comuniștilor, pe vremea colectivizării forțate: Pînă aici! Așa spun și acești oameni simpli aleșilor locali care au uitat minciunile cu care au fost aleși la scrutinul din iunie 2016. În plus, o parte din sătenii de la Rusu Bîrgăului, autorii unui memoriu trimis Președintelui României Klaus Iohannis, în care denunță practicile mafiote de la Primăria și Consiliul Local Josenii Bîrgăului, au cerut ca din pădurile ce aparțin de drept comunității de avere Rusu Bîrgăului, administrate în regim silvic de Ocolul Silvic RA Joseni, să nu se mai exploateze cu agenții economici, decît exclusiv lemn pentru nevoile sătenilor.

Detalii în clipul atașat

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.