Nu hotărît domeniului skiabil de pe Colbu. Rusenii nu vor ca pădurea lor să fie tăiată pentru a face loc pîrtiilor de ski! Omul necăjit e tot necăjit, spun oamenii!

 Un nou episod al contrelor dintre consilierii locali de la Consiliul Local Josenii Bîrgăului și circa 20 de săteni din Rusu Bîrgăului s-a consumat joi 25 octombrie în sala de ședințe de la primărie. Practic, conflictul dintre săteni și aleșii locali a ajuns la faza față în față, în momentul în care, localnicii au intrat în sala în care se desfășurau ședințele pe comisii avînd ca temă proiectul de hotărîre a minilegislativului local privind construirea unui domeniu skiabil în pădurea rusenilor de pe Colbu.

Rusenii au fost revoltați de atitudinea neadecvată a aleșilor locali care, nici măcar nu au întrebat proprietarii tabulari, adică pe moștenitorii foștilor grăniceri, dacă vor ca domeniul de ski să fie construit prin defrișarea a 12 ha de pădure care le aparține din moși strămoși.

Furioși, necăjiți și batjocoriți de cei pe care i-au ales, sătenii au decis că pîrtiile de ski să se contruiască în altă parte dar nu pe terenul lor, pentru care se judecă de aproape 12 ani cu Primăria Josenii Bîrgăului, care a devenit proprietară pe moștenirea lor, printr-un abuz pus în practică de mai marii de la județ care au emis un titlu de proprietate fără să țină cont de CF-uri și de calitatea indiviză a proprietății celor de la Rusu Bîrgăului.

De altfel, oamenii au intrat în sala de ședințe exact în momentul în care inclusiv consilierii prezenți luau la cunoștință din raportul de specialitate anexat la proiectul cu pricina că, în fapt, proprietarii terenului pentru care s-a obținut aprobarea prin HG a dezvoltării domeniului schiabil și eventual finanțarea de 52 de milioane de euro, din care 45 de la bugetul de stat, aparține localnicilor din Rusu Bîrgăului!

Din clipul atașat puteși afla argumentele rusenilor împotriva domeniului skiabil. 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.