Archive - Iul 22, 2016

Data

Mărişelu: Secretarul Primăriei îşi bate joc de contribuabili

Florica Dura

 În şedinţa CL Mărişelu din 20 iulie, o solicitare de ajutor de înmormîntare a scos în evidenţă un aspect pe care mai multe persoane din comună, sub acoperirea anonimatului ni l-au adus la cunoştinţă: anume că, secretarul cu delegaţie a Primăriei Mărişelu, Domniţa Zăvoianu, are o atitudine obraznică în relaţia cu constribuabilii, ba mai mult, doamna cu pricina se poartă ca şi cum primăria ar fi moşia ei. 

Mărişelu: Aprobarea procesului verbal la CL Mărişelu, confirmă manipularea de la şedinţa din 6 iulie

Florica Dura

 Pentru ca să fie ales un viceprimar s-a încălcat Legea şi s-a manipulat cu premeditare. Aşa s-a întîmplat la prima şedinţă a CL Mărişelu, din noul mandat. Filmarea noastră din acel moment stă mărturie, iar citirea procesului verbal la recenta şedinţă din 20 iulie, este confirmarea.

Mărişelu: Discuţii privind procedura încadrării unui funcţionar public - partea II-a. Primăria Mărişelu are doi primari în funcţie?

Florica Dura

 Deşi Primăria Mărişelu are un nou primar şi conform legii acesta semnează iniţiative legislative locale, în şedinţele de plen de la CL Mărişelu,  şi fostul primar, Toma Someşan, care nu mai este nici măcar consilier, are proiecte de hotărîre, care avînd în vedere realitatea filmată de noi, se supun la vot! Şi se votează!

Detalii în clip

 

Mărişelu: Discuţii privind procedura încadrării unui funcţionar public - partea I

Florica Dura

 Se repetă culmea administraţiei la CL Mărişelu. La doar două săptămîni de la şedinţa în care fostul primar de Mărişelu, Toma Someşan, deşi pensionat din administraţie avea o iniţiativă care a trecut la vot, la şedinţa de miercuri 20 iulie minunea s-a repetat. Un alt proiect semnat Toma Someşan a fost supus la vot şi VOTAT!

Acest aspect a trecut în plan secundar în cadrul şedinţei, avînd în vedere discuţiile în contradictoriu privind trecerea unui angajat contractual în organigrama executivului ca funcţionar public.

Mărişelu: Un consilier cu experienţă avertizează plenul de pericolul penal al votului fără ştiinţă

Florica Dura

 Avînd experienţă în administraţia locală şi fiind şi păţită cu privire la neştiinţă, consilierul Ionela Benzar din CL Mărişelu a tras clopoţelul de alarmă în plenul şedinţei legislativului comunei, cu privire la responsabilitatea juridică a ridicării mîinii şi la aprobarea a orice se supune la vot. Avertismentul alesului local s-a făcut în contextul în care CL Mărişelu are în componenţă aleşi fără experienţă, majoritatea fără studii medii.