Archive - Sep 2016

Data

September 29th

CL Mărișelu: Rectificare de buget - cadastrarea a cheltuit doar 9000 de lei

Florica Dura

 Primarul în funcție al comunei Mărișelu Horea Petruț a prezentat plenului consilierilor în ședința de marți 27 septembrie rectificarea bugetară. Potrivit acestuia la cadastrare s-au folosit doar 9000 de lei din suma alocată, avînd în vedere că timpul a fost scurt și nu s-au putut face mai multe lucrări.

Detalii de la discuții în clipul atașat 

Mărișelu: Sînteți de rîs: Au plecat alții și au venit alții! Aceeași la Primărie! Degeaba vorbim verbal. Haideți să facem în scris: Perlele ședinței de marți!

Florica Dura

 Discuții contradictorii privind reprezentarea în CA  al Școlii Generale Mărișelu, referitor la pășunatul abuziv și nu numai, în continuarea ședinței a CL Mărișelu. Consilierul Ioan Nețan a reclamat faptul că vicele nu se ocupă de reglementarea pășunatului abuziv. Este aprobat un amenajament pastoral care expiră la 26 octombrie, a precizat Domnița Zăvoian, secretarul cu delegație a Primăriei Mărișelu.

Mărișelu: Dezastru în administrație - În scandalul gunoaielor consilierii au votat un proiect de hotărîre care încalcă Codul Fiscal. Noaptea minții!

Florica Dura

Lipsa de informare și slaba pregătire profesională, ca și incompetența duce la abuzuri în administrație. Așa s-a întîmplat în cazul ședinței CL Mărișelu din 27 septembrie, cînd într-o totală necunoștință de cauză, 9 din 10 consilieri prezenți au votat o taxă specială pentru ridicarea gunoaielor de către firma Supercom.

Noaptea minții

Mărișelu: CL a validat un nou consilier PNL

Florica Dura

 Hordoan Maria, supleant pe lista PNL la alegerile locale din iunie pentru CL Mărișelu, a fost validat consilier, marți 27 septembrie, în urma votului din plenul minilegislativului local. Consilierul nou validat a depus jurămîntul de credință și de respectare a Constituției și legilor României. Locul ocupat miercuri de Hordoan  Maria fusese vacantat prin plecarea fostului consilier Zăvoian Toader. Președintele ședinței de marți a fost consilierul PNL, profesorul Ioan Tuns.

Detalii în clipul atașat  

September 25th

Rusu Bîrgăului: Școala a fost desființată fără știrea sătenilor: Preotul Ioan Platon spune că e vorba de o fraudă generalizată!

 Preotul ortodox de la Rusu Bîrgăului Ioan Platon a mai spus că este vorba de o fraudă generalizată, organizată. Oamenilor le mai rămîne doar să își ia traista și să plece în străinătate să muncească!

 

detalii în clipul atașat

 

Rusu Bîrgăului: Școala a fost desființată fără știrea sătenilor - Preotul comunității pune totul pe lipsa de transparență și pe interesele de grup

Florica Dura

 În concluzie, la finalul discuțiilor, preotul Ioan Platon a afirmat că, lipsa de transparență în adminsitrație este cauza principală a problemelor care creează tensiuni în comunitate. Faptul că deciziile se iau într-un context de dictatură, de interese personale,de grup și de clan.

 Detalii în clipul atașat

Rusu Bîrgăului: Școala a fost desființată fără știrea sătenilor - Oamenii sînt bulversați și cer seamă!

Florica Dura

 Oamenii cer transparentizarea actului decizional în administrație, motivînd că aleși locali nu îi reprezintă și că aceștia își urmăresc doar interesele personale și de grup în Consiliul Local.

Continuarea discuțiilor în clipul atașat

Rusu Bîrgăului: Sătenii l-au invitat pe primar să dea seamă de desființarea școlii. Ei acuză aleșii locali de interese de grup

Florica Dura

 Săptămîna trecută a fost una agitată pentru sătenii din Rusu Bîrgăului. Un adevărat război al dezinformării, amenințări telefonate și șantaje prin intermediar, toate acestea s-au constituit într-un amestec cu potențial exploziv pentru comunitatea șocată de desființarea pe șest a școlii primare înființate în anul 1827.

Rusu Bîrgăului: Școala a fost desființată fără știrea sătenilor - Protest semnat de 33 părinți

redactia@ziarul-bn.ro
primim la redacţie

 Zilele trecute am primit la redacție textul unui protest numit Școala este viața unei comunități, 

semnat de mai mulți părinți afectați de faptul că, începerea anului școlar i-a găsit pe copiii lor pe drumuri. Lipsiți de informații dar amenințați pe diverse canale de comunicare dinspre școala de centru, de la Josenii Bîrgăului, oamenii s-au trezit peste noapte că sînt nevoiți să ducă micuții elevi la alte școli: Livezile, Bistrița, Prundu Bîrgăului sau la Școala din Josenii Bîrgăului.

September 24th

Centrul de Economie Montană - CEMONT - a 5 - a Conferință despre montanologie

redactia@ziarul-bn.ro

 Pe parcursul a două zile, vineri și sîmbătă, 23 și 24 septembrie, s-a desfășurat la Vatra Dornei a 5-a conferință anuală de montanologie organizată de CEMONT - Centrul de Economie Montană, în  colaborare cu Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie  Cristian-Sibiu, Agenția Zonei Montane- MADR, Forumul Montana din România, Federația Agricultorilor de Munte-Dorna, Asociația Națională pentru Dezvoltare Rurală-Montană Romontana.