Archive - Noi 1, 2011

Polonia: Un Boeing 767 a aterizat pe burtă

redactia@ziarul-bn.ro
preluare Russia Today


Un Boeing 767 de la Newark, New Jersey cu 230 pasageri la bord a aterizat de urgenţă la Varşovia, după ce trenul de aterizare nu a reuşit să se deschidă. Avionul a aterizat pe burtă, fără tren de aterizare. Nici unul dintre pasageri nu a fost rănit. Piloţii au descoperit cu o oră înainte de aterizare o defecţiune la trenul de aterizare, transmite Russia Today.

Microalgele sau minunea verde care re-aduce sănătatea

redactia@ziarul-bn.ro

 În ultimii 15 ani valoarea nutritivă al alimentelor noastre a scăzut în general cu 85%

1 noiembrie - Ziua Morţilor

redactia@ziarul-bn.ro

Noaptea de 1 noiembrie sta sub semnul luminii. Cu ocazia Luminatiei, asa cum este cunoscuta, in popor, Ziua Mortilor, un vechi obicei catolic pastrat de sute de ani, şi preluat în ultimii ani şi de ortodocşi, cimitirele, mai ales cele din Ardeal, Banat si Maramures, se transforma in oaze de lumina, datorita miilor de lumanari aprinse in memoria celor trecuti in vesnicie.

Sezonul nunţilor pe Bîrgău

redactia@ziarul-bn.ro

 Înainte de intrarea în Postul Crăciunului, se fac nunţi tradiţionale pe Valea Bărgăului. Tradiţia se reia în Cîşlegi, după sărbătorile  de iarnă.

Tihuţa la finalul lui octombrie 2011

redactia@ziarul-bn.ro

Halloween – o sărbătoare demonică sau cum sunt iniţiaţi copiii noştri în practici oculte, inclusiv în grădiniţe şi şcoli!

preluare războintruncuvint.ro

După ce a cucerit Apusul, Halloween-ul îşi continuă marşul triumfal şi către ţările ortodoxe ale Răsăritului creştin, având ca principal aliat statul. Da, statul laic, care se problematizează tot mai mult în a interzice cu totul manifestările creştine în spaţiul public, care deja interzice în multe state afirmarea credinţei în Hristos în perimetrul şcolilor, este cel ce promovează astăzi prin mass-media şi prin mai toate sistemele de învăţământ sărbătoarea păgână Halloween. Să înţelegem de aici că denumirea de stat laic este doar o formulă cosmetizată a noţiunii de stăpânire păgână?

MIhai Ursachi: Benedictus

redactia@ziarul-bn.ro

Privighetoare de noapte,
priveghiul din urma, cu tipete jalnice,
rotund privitori (mare veghe la turn),
ochii cei galbeni ai privighetorii
de noapte...

– Vae vae cucu victis,
Benedictus, Benedictus,
toata moartea e un strip-tease!

Portretul poetului este realizat de pictoriţa Georgiana Vrâncean