Archive - Aug 2014

Data

August 30th

Proteste împotriva ordonanței traseismului politic la București, Cluj, Timișoara, Sibiu. Cât de prost poate fi Ponta

redactia@ziarul-bn.ro
preluare mihai gotiu vox publica

 

Mă tulbură gândul că Ponta va ajunge președintele României pentru (cel puțin) cinci ani (dacă nu chiar zece). După zece ani cu Iliescu și zece cu Băsescu, e deja prea mult. La fel cum mă îngrozește ideea că în pachetul Ponta președinte de România e inclus la ofertă și Dragnea premier. Dincolo de un asemenea scenariu de coșmar, ce îmi dă cu adevărat fiori e prostia lui Ponta. Capacitatea lui (și a consilierilor pe care îi ascultă mecanic) incredibilă de a genera conflicte sociale.

August 29th

Mărişelu: Drumuri agricole pentru oameni harnici. 8,5 km de drumuri în patru dintre cele 7 sate ale comunei

Florica Dura
preluare you tube

 Emoţii mari la recepţia celor patru tronsoane de drumuri agricole, realizate din fonduri europene, în patru dintre cele 7 localităţi ce compun comuna Mărişelu. Primarul Toma Someşan, mulţumit de cum arată drumurile, ne-a declarat că, nu este exclus ca în viitor să se mai încerce un asemenea proiect pentru a uşura accesul gospodarilor din comună la fermele din hotar, dar, momentan, se aşteaptă apariţia ghidului solicitantului pentru Măsura 322, pentru a se depune un proiect de asfaltare a tuturor uliţelor din cele şapte localităţi componente ale comunei pe care o administrează.

Năsăud: Consiliul Local dă pe faţă interesele lui Romocea. Acestuia i se rupe de parcul de joacă, în timp ce îi arde buza după oarece microfoane! Citiţi şi vă minunaţi!

redactia@ziarul-bn.ro
Primim la redactie

  Faptul că, la Năsăud, Consiliul  Local funcţionează cu o majoritate  care blochează interesele personale ale primarului Mircea Romocea, dînd cîştig de cauză proiectelor în interesul comunităţii năsăudene, este o realitate îmbucurătoare pentru oamenii de bună credinţă din judeţul Bistriţa Năsăud.  Recenta şedinţă a CL Năsăud este încă un exemplu în acest sens.

August 27th

Postum, Grigore Bradea devine vizibil. O copie după una dintre zeiţele sale va fi amplasată în Năsăud

redactia@ziarul-bn.ro
Primim la redactie

 Una dintre lucrările de plastică mică, întruchipînd o zeiţă, mărită şi copiată în bronz, aparținând sculptorului Grigore Bradea va amplasată la Năsăud, dezvelirea acesteia fiind programată pentru luna decembrie, potrivit unei informaţii remisă presei.

Mihnea Măruță: România. Patru tipuri de dispreț

preluare Mihnea Măruță


Să ieşim, pentru durata acestui text, din orizontala politicii. Nu vom vorbi despre candidaţi şi nici despre şansele lor. Vă propun să privim România, în preajma alegerilor prezidenţiale, ca pe o problemă spirituală (politica e doar o subspecie a treburilor spiritului).

August 24th

August 21st

BN: Micii artişti de la Centrul Bucovinean de Artă Cernăuţi primiţi de prefectul Ţintean

redactia@ziarul-bn.ro
Primim la redactie

 

Prefectul Ioan Ţintean a participat miercuri, 20 august 2014, la o şedinţă pe tema conservării şi promovării culturii tradiţionale româneşti, în care protagonişti au fost un grup de copii de la Centrul Bucovinean de Artă Cernăuţi, coordonat de d-na vicepreşedinte Mihaela Lungu şi preotul Nicolae Moroz. Întrevederea a avut loc în sala mare a Palatului Administrativ Bistriţa-Năsăud, unde artiştii bucovineni au marcat încă un moment înspre regăsirea identităţii comune.

August 18th

Camorra silvo-cinegetică și Parcurile Naționale și Naturale

preluare peterlengyel

 De la niște brute care se distrează împușcând cerbi sau ucigând capre negre aflate la marginea dispariției, ce te poți aștepta? De la niște cretini care consideră că arborii seculari din rezervație trebuie tăiați cum poți spera să aibă ceva de a face cu conservarea diversității biologice?

August 17th

Clipul zilei: Marmota care linge camera Green Peace

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Clipul în are camera gopro aparținînd Green Peace, este literalmente linsă de o marmotă curioasă, a adunat peste un milion de accesări pe you tube.com!

August 12th

In Memoriam Robin Williams

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Avea 63 de ani și a pleacat brusc dintre noi...