Archive - Mar 2011

March 31st

Magor Csibi, noul Director de Program WWF în România

redactia@ziarul-bn.ro

Bucureşti, 31 martie – WWF anunţă numirea lui Magor Csibi în poziţia de Director de Program în România, începând cu 1 aprilie 2011.

March 30th

Mesaj de la Masaru Emoto: Către toţi oamenii din lume: Să trimitem rugăciuni şi cuvinte de iubire şi recunoştinţă, către apa din reactoarele nucleare de la Fukushima!

Primim la redacţie

La 16 zile de la cumplitul cutremur din Japonia, peste 10.000 de oameni sunt daţi dispăruţi. Dar un lucru şi mai rău este acela că apa din reactoarele de la Fukushima au început să se scurgă şi să contamineze oceanul, apa şi aerul din zonele învecinate. Singurul lucru care se face este să se toarne apă pe reactoare. Oare să nu mai fie altceva de făcut? Eu cred că este. În timpul celor peste 20 de ani de cercetări, am văzut că apa devine pozitivă, atunci când primeşte vibraţia pură a rugăciunii umane, indiferent cât de departe sunt oamenii care se roagă.

Paradisul este aici. Acum.

Andreea Sandra

Motivul pentru care nu eşti de acord cu asta poate fi pentru că nu eşti cu adevărat "aici" şi nici "acum".

Multe religii ne învaţă că după ce vom muri vom avea posibilitatea să ajungem într-un loc al fericirii şi bucuriei numit Paradis, asta doar dacă am fost suficient de buni în viaţa actuală. Dar dacă raiul acesta îl putem atinge acum, fiind încă în viaţă? Cum îl găsim, unde se află?

Şieu: Drumul de la Şoimuş la Şieu va fi asfaltat

Florica Dura

 Primarul comunei Şieu, Olimpiu Iuga-Napeu a declarat pentru www. ziarul-bn.ro, că, vestea asfaltării drumului judeţean 173 de la Şoimuş la Şieu a surprins plăcut localnicii din comuna pe care o administrează. "Drumul pentru locuitorii de pe Valea Şieului, pînă la Bistriţa se va scurta cu aproximativ 7 km, iar spre Şoimuş şi Ardan se va putea  dezvolta economic", a spus primarul.

100 de viori!

Florica Dura
preluare you tube

100 de viori sau Budapest Gypsy Orchestra, este cea mai tare orchestră simfonică formată din lăutari!

Paişpe: Un Roman-foileton scris de jurnalistul Viorel Ilişoi: ep. 30

Acolaboratoresei se întoarce
– Dacii, am zis moale, cu ochii la pistol. Dacii înving. Mor şi nu se predau.

– Erau cei mai viteji şi… ăăă… Dorel ţinea pedala apăsată pe "ă”. Nu-i venea în minte continuarea citatului.

– Mai drepţi! – a completat Florentin, ca la şcoală, de la coadă. Decebal şi-a tăiat capul!

Un puşţi de 12 ani contrazice teoria relativităţii a lui Albert Einstein

preluare you tube


Americanul Jacob Barnett, in varsta de 12 ani, ar putea fi primul care demonstreaza ca teoria relativitatii a lui Albert Einstein este gresita. Cu un IQ de geniu evaluat la 170, fata de cel de 160 al celebrului fizician, Barnett si-a explicat propria versiune a teoriei scriind pe geamul de la sufragerie cu un marker, in timp ce mama sa il filma, potrivit Time, citat de Hotnews.

Scriitorii bistriţeni Andrei Moldovan şi Gavril Moldovan îşi lansează cărţile la Cluj

Florica Dura

Eveniment editorial cu bistriţeni. Editura Eikon şi Centrul Judeţean pentru Cultură  Bistriţa-Năsăud organizează mîîne, 31 martie la Cluj, lansarea cărţilor scriitorilor bistriţeni Andrei Moldovan şi Gavril Moldovan la sediul Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Cluj, transmite biroul de presă al editurii clujene, Eikon.

March 29th

BN: Drumul Judeţean 172 J Rodna-Valea Vinului va fi asfaltat cu bani din bugetul CJ. Citiţi aici care sînt şi celelalte drumuri care vor fi asfaltate în curînd

Florica Dura

Biroul de presă a CJ BN transmite că,  DJ 172 J Rodna -Valea Vinului căruia i-au fost alocati 700.000 lei din bugetul CJBN pentru asfaltare, va intra în reabilitare, independent de celelalte drumuri judeţene care potrivit comunicatului remis presei astăzi, marţi 29 martie au primit aprobare pentru asfaltare în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, aprobat prin OUG nr 105 din 2010.