Archive - Mar 14, 2011

Japonia: Mondialele de patinaj amînate

preluare Stiri.Rol.ro


Federatia Internationala a anuntat anularea Campionatului Mondial de patinaj artistic care ar fi trebuit sa inceapa pe 21 martie, la Tokyo, informeaza realitatea.net, citată de Ştiri.Rol.ro
Cutremurul urmat de tsunami din Japonia a afectat si lumea sportului, pe plan intern toate evenimentele sportive fiind anulate, dar si Campionatul Mondial de patinaj artistic programat pentru perioada 21-27 martie, a fost anulat.

APM BN anunţă evaluare la carnivorele mari

Primim la redacţie


A început actiunea de evaluare la speciile strict protejate:
urs brun, lup, râs şi pisică sălbatică, anunţă APM BN într-un comunicat remis presei.
Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud supervizează acţiunea de evaluare a efectivelor pentru speciile de animale sălbatice strict protejate, respectiv: urs brun, lup, râs şi

Candidatura lui Emil Boc la şefia PDL împarte partidul în două

Vezi in text cine sunt sustinatorii lui Boc si Blaga, scrie Hotnews.ro 

Lecţia Cernobâl: Evacuarea rapidă din Japonia, pe fondul temerilor dezastrului nuclear

preluare Russia Today

Există avertismente care provin din Japonia, şi care vorbesc de o a treia explozie nucleară de Fukushima. Aceasta urmează după ce luni, a doua explozie a rănit 11 persoane, transmite Russia Today.  Oficialii japonezi au fost liniştitori cu localnicii referitor la nivelurile de radiaţie la fabrica Fukushima, care ar fi în limite legale.

Rusia trimite ajutor şi salvatori în Japonia, ca urmare cutremurului de vineri şi tsunami-ului consecutiv acestuia, precum şi pentru a a ajuta la evacuarea populaţiei în cazul unui dezastru nuclear, potrivit sursei citate. 

Paişpe! Astăzi 14 martie, în lectură publică!

redactia@ziarul-bn.ro

 Astăzi, luni 14 martie, ora 19, 30, la Club UnderWorld din Bucureşti, strada Colţei nr 48, Viorel Ilişoi, primul jurnalist condamnat şi închis după publicarea unui pamflet, va susţine o lectură publică din "Paişpe", romanul-foileton, în care, descrie lumea nebună a presei din anii  90. Moderator al întîlnirii cu publicul, scriitorul Dan Lungu.

 

Legionarii, comuniştii şi noi. Ficţiunile a trei generaţii (I)

preluare de pe site-ul lui Mihnea Măruţă

“Avem impresia că suntem primii pentru care lumea nu mai prezintă nici o stabilitate – vreau să spun după război, cu societatea asta de consum, suprapopulaţia şi celelalte. În realitate, stabilitatea trebuie să fi fost întotdeauna o ficţiune (…). Orice generaţie construieşte o ficţiune pentru generaţia următoare, o ficţiune numită mamă, casă, educaţie, religie. Iar între o ficţiune şi cealaltă nu există o strictă continuitate; dimpotrivă, nu e rar ca un tânăr să se revolte, să renege ficţiunea de stabilitate a părinţilor.

Michael Jackson - Tonight Hollywood

preluare you tube

 Videoclipul piesei "Hollywood Tonight", de Michael Jackson, a fost lansat oficial în acest weekend.