Archive - Mar 6, 2011

Părintele Arsenie Papacioc despre Post

preluare you tube, Creştin Ortodox

Considerat unul dintre cei mai importanți duhovnici ai Ortodoxiei, părintele Arsenie Papacioc s-a născut în 1914 ca al șaptelea copil al părinților Vasile și Stanca. Casa părintească se afla în satul Misleanu, comuna Perieți din județul Ialomița. Numele civil al părintelui Arsenie a fost Anghel. De mic, Anghel dovedește o memorie bogată și o vie inteligență, de multe ori fiind premiant cu coroană. Membru în cercul literar constituit în jurul revistei „Vraja”, tânărul Anghel Papacioc are aptitudini atât intelectuale, cât și fizice.

Libia: Rebelii au ocupat oraşul portuar Ras Lanouf şi au ars steaguri verzi

preluare Russia Today

Combatanţi rebeli au capturat portul Ras Lanouf, prin care se face exportul de petrol, în prima lor victorie militară, dintr-un lung şir de bătălii ce vor urma, dinspre estul ţării, spre vest, de kilometri la vest. Martorii au spus că oraşul a căzut în mâinile rebelilor în noaptea de vineri, după o luptă şi aprigă bătălie cu forţele pro-regim, care ulterior au fugit.

Australia : Parada Mardi Gras, ediţia a 34-a

preluare Associated Press


Sute de mii de oameni au urmarit la Sydney, Australia  a 34- a ediţie a paradei homosexualilor  Mardi Gras.  Australia nu recunoaşte căsătoriile între homosexuali, dar are în vedere să permită administraţiei locale să îşi creeye propriile legi privind căsătorile între gay, transmite AP.