Archive - 2021

Data

March 5th

Radu Jude a luat Ursul de Aur la Berlinală

redactia@ziarul-bn.ro
preluare HotNews.ro și you tube

 Lungmetrajul "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc" regizat de Radu Jude este marele câștigător al celei de-a 71-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, fiind recompensat cu Ursul de Aur, anunță News.ro.

Radu Jude a câștigat marele premiu după șase ani de când a primit Ursul de Argint pentru regia "Aferim!".

March 3rd

Justiția umblă cu capul spart! Sau cum se poate explica Justiția care nu este!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 comentariu:
Dănuț Onici

March 1st

Interviu care trebuie citit: Neculai Constantin Munteanu: de ce i-a fost frică asasinului Carlos Şacalul să-l lichideze pe Pacepa

redactia@ziarul-bn.ro
preluare adevarul.ro

 ”Bazele corupţiei au fost puse în ziua în care comunismul a inventat noţiunea de nomenclatură. Iar pentru servirea acestei caste cu bunuri la care nu aveau acces muritorii de rând s-a inventat ceea la noi s-a numit gospodăria de partid. Dezvăluirile lui Pacepa au arătat lumii mizeria din curtea din dos a unui regim care se dorea independent de Moscova, unde se practica pe scară largă traficul de persoane şi de armament, spionajul industrial, extorcarea de bani, furtul, minciuna, mita, corupţia etc”, spune Munteanu

Februarie 27th

Pădurile grănicerești ”pierdute” între instanțe de judecată și comisiile de fond funciar! După 15 ani de speranțe și termene de judecată, urmașii grănicerilor sunt în pragul disperării: Instituțiile statului țin cu hoții???

Florica Dura
preluare nostra silva

Proprietăți confirmate fostelor comunități grănicerești bistrițene, prin sentințe chezaro crăiești, ca urmare a slujirii fără bani în folosul Imperiului austriac, timp de aproape 100 de ani, în războaiele din care unii nu s-au mai întors, re-confirmate prin decretul regal din septembrie 1940, pentru că se intra în cel de-al doilea război mondial și cineva trebuia să lupte, au devenit prin retrocedări abuzive, exclusiv politice, sursa de îmbogățire a baronilor locali, în special pesediști, a pădurarilor și a clienților lor, care și-au înființat firme de exploatare forestieră și s-au îmbogăți

Februarie 24th

Arhitectura nomadă în Siberia și iarna arctică

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 Filmul construcției și reconstrucției adăposturilor populației nomade siberiene a adunat deja aproape 4 milioane de vizualizări, doar în 10 zile, de la postarea pe you tube. Impresionant!  

Ileana Antonu - retrospectiva în album, a pictoriței originară din Mărișelu

redactia@ziarul-bn.ro
primim la redacție

 ”Ileana Antonu s-a concentrat mai mult pe pictură și, talentul ei de artistă de operă a fost cultivat doar pentru a se putea înteține și a putea să se consacre picturii, deducem noi din portretul făcut de scriitorul Teodor Tanco, în volumul II din lucrarea Virtus Romana Rediviva, editat la Bistrița în 1984.

Februarie 20th

Ora de veghe: Unitate în muget și simțiri!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 ”România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Cu atât mai mult în aceste vremuri tulburi e important ca în spațiul mediatic să existe voci independente, care să lucreze în interesul cetățeanului. Considerăm că suntem una dintre ele”. Suntem de acord cu Nicoleta Savin și Adrian Sturdza! Nota red. 

Februarie 15th

Călin Stan este noul președinte al USR BN

redactia@ziarul-bn.ro

 Filiala județeană a Uniunii Salvați România (USR) Bistrița-Năsăud și-a ales duminică președintele dintre doi candidați rămași în cursă. Inițial, s-au înscris patru, dar doi dintre ei s-au retras.

În urma numărării a 86 de voturi valabil exprimate, viceprimarul Bistriței, Călin Stan, a fost ales președinte cu 69 de voturi ”pentru”, în timp ce Emilian Gabor a adunat 17 voturi. Niciun vot nu a fost anulat.

Mecanismul european de redresare: Nu există proiecte care să fie excluse din start de la finanțare, dar trebuie respectate anumite condiții / Dacă proiectele din PNRR nu sunt finalizate până la finalul anului 2026, banii vor fi returnați

redactia@ziarul-bn.ro
preluare g4media.ro

 Cei doi co-raportori români pentru Mecanismul european de Reziliență și Redresare, Siegfried Mureșan (PNL, grupul PPE) și Dragoș Pîslaru (USR PLUS; grupul Renew Europe) susțin că Guvernul trebuie să adopte cât mai repede forma finală a Planului național (PNRR), pentru a fi depus și aprobat de Comisia Europeană și pentru a începe investițiile, atrăgând atenția că trebuie să fie „proiecte mature” care să poată fi finalizate până în decembrie 2026, altfel se pierde finanțarea, iar banii vor fi returnați.

Februarie 13th

”Mitocănii” românești, comentate de Nicoleta Savin și Adrian Sturdza la Ora de Veghe

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 ÎPS Teodosie este în campanie electorală? printre altele...