Archive - Mar 11, 2011

Imagini de groază: Ziduri de apă care înghit totul în cale, clădiri în flăcări şi distrugeri de vieţi omeneşti şi de bunuri în urma cutremurului din Japonia

preluare Russia Today

Guvernul japonez a confirmat 25 de decese, dar numărul acestora este aşteptat să crească. Cutremur cu magnitudinea de 8.9, care a trimis un zid de 4 metri de apă în interiorul golfului Sedai a provocat distrugeri considerabile - mai de 200 de persoane au fost luate de ape, clădiri, masini si nave au fost, de asemenea, măturat de apele furioase. Primul val a atins, de asemenea, insulele Kurile din Rusia la nord, se pare în jurul un metru înălţime. Există mai multe incendii de-a lungul coastei de est a Japoniei, şi 4 milioane de case au fost deteriorate.

Alertă tsunami în peste 20 de ţări în urma cutremurului din Japonia; Crucea Roşie: anumite insule din Pacific pot fi acoperite în întregime de ape

preluare Russia Today şi HotNews.ro

 

Autoritatile din peste 20 de tari si mai multe insule din Pacific au emis alerte de tsunami vineri, dupa cutremurul din Japonia care a fost urmat de un tsunami de 10 metri, relateaza CNN, citat de HotNews.ro. Lista inlcude Rusia, Indonezia, tari din America Centrala, Chile, statul Hawaii. Crucea Rosie a avertizat faptul ca anumite insule din Pacific pot fi acoperite in intregime de valul tsunami, care este la acest moment mai inalt decat ele, potrivit Reuters.
UPDATE Alerta s-a extins pentru intreaga coasta de vest a Statelor Unite.

Japonia lovită de un tsunami după un cutremur de 8.9 garde pe scara Richter

preluare Al Jazeera English

 Un cutremur cu magnitudinea de 8.9 a lovit coasta de nord-est a Japoniei, a provocat un tsunami de patru metri în oraşul-port de Kamishi şi a zguduit clădiri în capitala Tokyo, la peste 300 de kilometri distanţă.

Acum, în Taiwan a fost emis un avertisment de tsunami, transmite Al Jazeera  English.