Archive - Iul 12, 2011

Urmele brandului pe faţa lui Bute

preluare de pe site-ul lui Mihnea Măruţă

Meciul lui Lucian Bute a acţionat asupra României precum pulberea fluorescentă pe care investigatorii o aplică în spaţiul unei infracţiuni. Sub lumina specială a reflectoarelor, amprenta politicului a ieşit imediat la iveală. Românii s-au împărţit din nou, în aceleaşi tabere: unii elogiază demersul ministerului condus de Elena Udrea, alţii reclamă aranjamente şi deturnări de bani publici. Separat, aceia care încearcă să nu amestece politica şi sportul sunt, cum altfel, minoritari. Lor le dedic acest text.

Wikileaks: Recurs în cazul procesului de extrădare a lui Julian Assange

preluare EuroNews

În Marea Britanie a început recursul procesului în care se cere extrădarea în Suedia lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, extrădare solicitată pentru ca Assange să fie interogat privind acuzaţiile de agresiune sexuală. Assange luptă cu Înalta Curte de la Londra , după ce în februarie a pierdut prima etapă a procesului intentat de autorităţile suedeze la solicitarea a două femei care îl acuză de agresiune sexuală, transmite EuroNews.

BN: Computerul a făcut repartizarea elevilor de liceu

Primim la redacţie


Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa Năsăud, a postat pe site-ul oficial link-ul unde se gasesc rezultatele repartizarii computerizate în licee a elevilor absolvenți ai clasei a VIII-a. Acestea au fost publicate pe site-ul http://admitere.edu.ro/2011, informează ISJ BN într-un comunicat de presă.
În judeţul nostru 3.088 elevi au fost repartizaţi prin computer, 291 elevi repartizaţi la profiluri vocaţionale, rromi şi din Republica Moldova, adică un total de 3.379 elevi.