Archive - Sep 2023

Data

September 29th

Borșenii și bârgăoanii pot să se bucure! Decizia samavolnică a GF Cluj de re-naționalizare a pădurilor lor a fost suspendată de instanță!

Florica Dura

 Proprietarii de păduri private din Composesoratul Borșa și urmașii grănicerilor de la Rusu Bârgăului au primit ieri la prânz încă o veste bună!

September 26th

Neliniște în lumea academică! Transferul fondului arhivistic de la Cluj la Bistrița trezește îngrijorare

redactia@ziarul-bn.ro
preluare gazeta de cluj

 O parte a comunității academice și a iubitorilor de istorie trag un semnal de alarmă cu privire la mutarea unui fond arhivistic foarte important de la Cluj la Bistrița. Profesorul Ioan Bolovan de la UBB Cluj-Napoca a cerut clar să se oprească „intruziunea politicului în problemele științifice.”

September 22nd

G4 media: Cătălin Drulă: Vom sesiza Curtea Constituțională împotriva legii Ciolacu de creştere a taxelor

redactia@ziarul-bn.ro
preluare g4media.ro

 Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că partidul va sesiza Curtea Constituțională în privinţa proiectului Guvernului PSD-PNL de creştere a taxelor, relatează News.ro.


„Proiectul de lege recent publicat, legea creşterii taxelor, nu este doar o lovitură pentru economia românească, ci un adevărat asasinat. Acest act împinge la faliment firmele româneşti şi îi împinge pe antreprenori în subteran”, a spus Cătălin Drulă.

September 15th

A înnebunit lupul?! Percheziții DIICOT la traficanții de arme din BN

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com și gazeta de bistrita

 În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 12 septembrie a.c., au fost descoperite și indisponibilizate 15 arme letale, provenite în circuitul ilegal, 16 arme letale cu destinația vânătoare, deținute legal, dar cu privire la care există suspiciunea că au fost utilizate la acțiuni de braconaj cinegetic, 13 arme neletale, supuse regimului autorizării, aflate în circuitul ilegal, 2.771 de cartușe pentru arme letale, deținute ilegal, un amortizor pentru armă letală și un arc.

September 14th

ININVESTIGAȚIE RECORDER. Reciclarea în România: haos, corupție și incompetență

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 ”Suntem la coada Europei în clasamentele reciclării, însă ce nu se știe la Bruxelles este că inclusiv procentele rușinoase pe care le raportăm an de an par a fi departe de realitate. Când ți se cere să reciclezi 50% din gunoiul pe care îl produci, iar tu raportezi 11 procente, cine mai stă să se întrebe dacă cifrele rușinoase pe care le prezinți sunt sau nu sunt reale.

September 11th

Și Libia este afectată grav de viituri

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 detalii în clipul atașat

Inundații apocaliptice în China! Aproape jumătate din țară este sub ape!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 Incredibil!

September 6th

22 de români, proprietari de păduri, au intrat de ieri în greva foamei, în fața CEDO, la Strasbourg, Franța! De ce?

Florica Dura

 Începând de marți, 5 septembrie, 2023, ora 17.00. 22 de români, toți proprietari de păduri private, din România, au intrat în greva foamei în fața CEDO, la Strasbourg, Franța.

Motivul pentru care românii au ajuns în pragul disperării este că oficialii români, de la vârful statului, nu respectă o DECIZIE CEDO definitivă, prin Statul Român este condamnat să pună de urgență în posesie composesorii din Borșa cu 17 000 hectare de pădure sau să plătească către păgubiți aproape 200 de milioane de euro!