Archive - Aug 2013

Data

August 29th

Tăierea capului Sfîntului Ioan Botezătorul

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Sfantul Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului, numit de traditie „Ingerul Pustiei”, avea sa impartasesca soarta majoritatii proorocilor lui Israel, al caror ilustru sir il incheie (vezi Matei 11, 13): marturisind adevarul pana la capat si incumetandu-se sa-l certe cu asprime pe regele Irod Antipa pentru ca traia in desfranare cu Irodiada (care-i era cumnata), in cele din urma i se taie capul (Irodiada a uneltit, Salomeea a cerut si Irod a dispus, impartind toti trei un pacat mai mare decat toate cele savarsite pana atunci).

August 28th

Clipul zilei: Rogers Waters live

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 La Budapesta, acum două zile!

August 23rd

Moartea domnului Ştefănescu

preluare Mihnea Măruţă



Marţi, la ora la care un bărbat pustiit de boală se arunca de la etajul 5 al Spitalului Militar din Bucureşti, la vreo 600 de kilometri depărtare murea odată cu el, într-o sală de cinema în care aproape nimeni nu-i înţelegea limba, domnul Lăzărescu Dante Remus.

În sală erau doi-trei români, dintre care unul, revăzând filmul, se tot întreba dacă există compasiune, dacă e posibil cu adevărat să fii alături de cineva, dacă nu cumva o viaţă nu e niciodată îndeajuns pentru a învăţa să treci de bariera instinctului de conservare.

August 21st

Drumuri de europene pentru accesul la ferme: Budacul de jos, Buduş, Simioneşti

Florica Dura

 Una dintre facilităţile de mare interes şi folos pentru administraţiile locale româneşti este măsura 125, drumuri de acces la ferme. Practic, prin această modalitate de finanţare Europa dă şansa României rurale să se modernizeze şi să permită dezvoltare unor exploataţii agricole rentabile. Acesta este obiectivul principal.

August 19th

Gulaş de caprior, mistreţ, specialităţi de urs, chec şi multă voie bună: mîncărurile vînate la ceaunul de la Figa!

Florica Dura

Ediția a patra a competiției culinare “Vânătoarea la ceaun”, eveniment inclus în programul “Zilelor orașului Beclean” a avut loc duminică în cadrul natural de la Băile Figa. Grupe de vănătoare din opt județe  (Harghita, Suceava, Cluj, Mureș, Maramureș, Neamț, Sălaj și Bistrița-Năsăud), s-au întrecut în arta gatitului la ceaun.

Vedetele ediţiei de anul acesta multiculturalul  Emil Sandor, primarul de Lechinţa Romeo Florian, şi nu în ultimul rînd chinezul de la "Bistriţa multicultural".

Băile Figa - virf de sezon - august 2013

Florica Dura

 Distracţie la maxim duminică 18 august la Băile Figa!

detalii în clipul ataşat

August 16th

Becleanul sărbătoreşte 778 ani. Băile Figa, vizitate anul acesta de peste 70 000. Confuzie şi degringoladă la Primăria municipiului Bistriţa

redactia@ziarul-bn.ro

www.mesagerul.ro


Becleanul sărbătoreşte 778 de ani de existenţă


Timp de trei zile, oraşul aflat pe malurile Someşului Mare va fi în sărbătoare pentru a marca cei 778 de ani de existenţă a acestui oraş. Din programul manifestărilor dedicate acestui important eveniment, nu vor lipsi acţiunile culturale şi istorice, activităţile sportive dar nici spectacolele de muzică uşoară sau populară.

 

 

August 14th

Sfîntă Marie pentru noi roagă-te!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Priceasnă interpretată de Valeria Peter Predescu.

August 8th

Clipul zilei: André Rieu în concert la Maastricht

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Recentul concert dirijat de celebrul André Rieu la Maastricht pe data de 14.7.2013. În program au evoluat Carlos Buono, Jermaine Jackson şi Trini Lopez.

August 6th

Schimbarea la faţă

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 6 august- Ortodoxia celebrează Schimbarea la faţă!

Venirea lui Hristos in lumea iudaica a provocat multa tulburare. Unii L-au considerat un mare proroc, iar altii un viitor rege al evreilor. Putini L-au vazut ca fiind Fiul lui Dumnezeu. Astfel, inainte de patimi, Hristos a aratat ucenicilor Petru, Ioan si Iacov, pe muntele Taborului, slava Sa dumnezeiasca.