Archive - Aug 2010

August 31st

Turist în Maramureş - Tăurile din Hoteni şi operele de artă de la ţinţirimul bisericii

preluare e-maramures.ro

S-a cam dus vara. Opt grade azi-noapte in Targu Lapus si 18 grade suind din Cavnic spre Roata, aruncand ocheade partiilor de schi si instalatiilor de transport pe cablu, dar si scurtei partii artificiale, alba, unde recent s-a desfasurat un concurs dedicat pasionatilor sporturilor hibernale. La stanga, impozantii Trei Apostoli, mai apoi varful Gutai si in cele din urma, peste arsele de arsita pajisti inspicate ale Budestiului, Creasta Cocosului.

Muşamalizare, tăinure de probe, şantaj, taxă de protecţie, ameninţări şi răzbunări prin interpuşi - pe scurt - Corupţie. Este portretul pe care mai mulţi cetăţeni din Bistriţa Bîrgăului i-l fac unui poliţist, fost şef de post în localitate. Episodul IV

Florica Dura

 În acest episod, Grigore Pasăre din Colibiţa şi Budea Ioan din Miţa, povestesc despre abuzurile agentului de poliţie, Aurelian Butnariu, fost şef la Postul de Poliţie din Bistriţa Bărgăului.

Gheorghe Zamfir, muzică, muzică...

preluare you tube

 Înregistrarea este mai veche, dar muzică este prefectă! Preluare din arhiva You Tube.

Putin nu are regrete, este concluzia jurnalistului de la Komersant care s-a aflat pentru 180 de km în maşina cu care premierul rus a inspectat autostrada ce leagă vestul de est

preluare Russia Today

În timpul călătoriei cu jurnalistu, premierul rus Valdimir Putin a subliniat punctul său de vedere cu privire atît interne, cît şi de politica externă, şi a comentat cu privire la alegerile prezidenţiale din 2012, iar în final a spus nu are regrete, potrivit Russia Today tv.

Federer a comis-o din nou! Ieri. Lovitură senzaţională!

redactia@ziarul-bn.ro

Comentatorii vorbesc despre această fază în oglindă a lui Roger Federer, aproape identică cu cea din 2009, ca despre un deja vu...

Roger Federer s-a calificat în turul doi de la US Open după ce l-a depăşit în trei seturi, scor 6-1, 6-4, 6-2, pe argentinianul Brian Dabul. Elveţianul a arătat că este în plină revenire de formă, fostul lider mondial reuşind o nouă lovitură de senzaţie, identică cu cea bifată în urmă cu un an de zile în faţa lui Novak Djokovic.

Dreptul emisferei drepte

preluare de pe blogul lui Mihnea Măruţă


Autorii sunt emisfera cerebrală dreaptă a unei naţiuni. A-i umili programatic, în bloc, a-i face să se simtă dispreţuiţi pe toţi cei care extrag frumuseţe şi viitor din teritoriul imaginaţiei, înseamnă, pur şi simplu, trădare de ţară. Şi nu mă joc cu aceste cuvinte. Căci ele fac parte din emisfera stângă.

August 30th

7 morţi şi 19 răniţi la Bratislava, după ce un dependent de droguri a deschis focul din geamul unui spital

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Un bărbat înarmat cu o puşcă a deschis focul pe o stradă din Bratislava, ucigînd şase persoane şi rănind alte 19.

Un copil de trei ani este printre cei 19 răniţi. Bărbatul, rămas neîdentificat încă, a deschis focul dintr-un spital, într-o suburbie a capitalei slovace. Agenţia slovacă de ştiri TASR transmite că, bărbatul ar tras prin ferestre în oamenii de pe stradă.

Cod galben de ploi şi vijelii

redactia@ziarul-bn.ro

Meteorologii au emis astăzi, luni 30 septembrie, cod galben de ploi şi vijelii. Atenţionarea este valabila de luni noapte, ora 2.00 pînă marţi, la ora 20.00.

În intervalul mentionat in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova şi în toate zonele de munte va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 20 - 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Muşamalizare, tăinure de probe, şantaj, taxă de protecţie, ameninţări şi răzbunări prin interpuşi - pe scurt - Corupţie. Este portretul pe care mai mulţi cetăţeni din Bistriţa Bîrgăului i-l fac unui poliţist, fost şef de post în localitate. Episodul III

Florica Dura

În acet episod, Ion Blonder, povesteşte cum agentul de poliţie Aurelian Butnariu l-ar fi făcut scăpat pe bărbatul care i-a corupt sexual fiica de 12 ani, şi asta, chiar după ce ar fi înregistrat plîngerea. Ulterior, poliţistul ar fi trecut de partea violatorului, şi, în plus l-ar fi băgat la "filaj" pe Blonder. 

 

Alte detalii referitoare la metodele "legale" de lucru ale agentului de poliţie, în fişierul video ataşat.

 

August 30th

Profesorul clujean David Gyula: Remenyk Şandor a fost un poet umanist care a dorit ca în Ardeal, oamenii să trăiască în bună înţelegere

Florica Dura

Profesorul clujean David Gyula spune că, poetul Remenyk Şandor, reprezentativ pentru literatura maghiară din Transilvania în perioada interbelică,  afectat profund de Primul Război Mondial, ar fi dorit ca oamenii din Ardeal, să nu se mai războiască şi să trăiască în înţelegere.

Detalii în microinterviul realizat sîmbătă 28 august la Valea Vinului.