Archive - Mai 22, 2012

Bistriţa Bârgăului : Constanţa Neuc a mulţumit autorităţilor şi prietenilor pentru interesul acordat tenorului Constantin Pavel

Florica Dura

 Moştenitoarea muzicianului Constantin Pavel, profesoara Constanţa Neuc, cu emoţia firească implicării în evenimentul cultural dedicat ilustrului tenor,  a mulţumit autorităţilor şi prietenilor care au contribuit la repunerea în circulaţie a numelui artistului născut la Bistriţa Bârgâului, ieri 21 mai, cu ocazia deschiderii oficiale a manifestărilor culturale anuale, dedicate operei muzicale a acestuia.

Detalii în clipul ataşat.

Acţiune de ecologizare în Peştera Tăuşoarelor

redactia@ziarul-bn.ro
Primim la redacţie

Muzeul Grăniceresc Năsăudean, în colaborare cu Asociaţia Tăşuleasa Social, organizează în 25 şi 26 mai, la Peştera Izvorul Tăuşoarelor, o tabără de ecologizare. Va participa un grup de 25 de voluntari ai Asociaţiei Tăşuleasa Social, însoţiţi de cinci speologi năsăudeni, desemnaţi de către custodele peşterii. Acţiunea are ca obiect evacuarea din mediul cavernicol a scărilor de lemn scoase din uz, aflate în descompunere, şi care influenţează negativ viaţa din peşteră.

Bistriţa Bârgăului: Constantin Pavel, sărbătorit la el acasă

Florica Dura

 În memoriam Constantin Pavel cu ocazia deschiderii ediţiei a III-a a Zilelor Operei, rostit de directorul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa Năsăud, Florin Şomlea.