Archive - Iun 14, 2010

... bun: şi, totuşi, cine îl cheamă pe Mihnea Măruţă la TVR?

preluare de pe voxpublica.net, autor Alin Fumurescu

 Pentru că, din punctul meu de vedere, Mihnea Măruţă este unul dintre puţinii jurnalişti curaţi din ţara aceasta, şi pentru că, din fericire pentru breaslă din care fac şi eu parte, a reuşit să îşi păstreze principiile, tonul curat, mintea limpede şi deschiderea spre mirare şi fascinaţie, în toată degringolada din ultimii 20 de ani, cred că, ar fi nimerit, şi chiar recomandat, ca cei care au căderea necesară, să îl numească în fruntea Ştirilor TVR! Măcar. Chiar dacă nu a făcut televiziune, şi chiar dacă nu a apărut prea des pe sticlă, Mihnea Măruţă este soluţia pentru ca Televiziunea Naţională să înceapă să fie ceea ce trebuie să fie! 

Florica Dura

PS. Pentru că Alin Fumurescu a fost primul care a scris pe tema asta, şi pentru că ştiu cît de mult îl preţuieşte pe Mihnea Măruţă, şi pe drept, preiau integral postarea lui de pe vox publica.net şi fac şi eu trafic, pentru bun simţ!

…miercuri, parlamentul va discuta din nou sefia (interimara) a TVR. Robert Turcescu a refuzat sa-si asume “o jumatate de responsabilitate”. S-au mai vehiculat si alte nume: Rodica Culcer, Nasu’ de la B1 TV, ba chiar si Florin Calinescu. Ce va iesi, in cele din urma, din aceasta tombola, e mai putin important. Ceea ce ma intereseaza cel mai mult e cine va prelua sefia Stirilor. Or aici exista un singur nume care sa indeplineasca toate cerintele postului: Mihnea Maruta. Haideti sa nu ne mai ascundem dupa degete!

Eminescu: Glossă

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi şi nouă toate;
Ce e rău şi ce e bine
Tu te-ntreabă şi socoate;
Nu spera şi nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece.

Multe trec pe dinainte,
În auz ne sună multe,
Cine ţine toate minte
Şi ar sta să le asculte?...
Tu aşează-te deoparte,
Regăsindu-te pe tine,
Când cu zgomote deşarte
Vreme trece, vreme vine.

Germania - Australia 4-0!

preluare you tube

Update: Elveţia: Parlamentul aprobă desecretizarea conturilor bancii UBS, ceruta de SUA

Mediul financiar elveţian: secretul bancar nu va mai fi niciodată la fel, dar vom compensa prin calitatea serviciilor

Vezi ce venituri bunicele au medicii şi asistentele din BN. Ştrandurile, nedeschise oficial. Biserica Evanghelică se deschide la Serbările Bistriţei Medievale. Bătălia pentru un loc la creşă

redactia@ziarul-bn.ro

 

 

Citynews: Vezi ce venituri bunicele au medicii şi asistentele din BN

Directorul Spitalului Judetean, Mircea Gelu Buta a castigat in luna aprilie peste 8.800 de lei, fiind urmat de directorul medical Florin Neagos, care in aceeasi luna a incasat 6.510 lei. Directorul financiar-contabil, Reghina Dragota a primit 5816 lei, directorul de resurse umane Olimpia Jucu 5090 de lei, iar directorul administrativ Gabriel Lazany 4728 de lei.

 

Lecţii aplicate în Poiana cu narcise de pe Saca

comunicat de presă

În perioada 9-11 iunie s-au desfăsurat o serie de acţiuni axate pe monitorizarea efectivelor de narcise din Poiana cu narcise din Masivul Saca (Parcul Naţional Munţii Rodnei) în cadrul proiectului finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc şi MOL România prin Programul Spaţii Verzi, componenta Arii Naturale Protejate, în parteneriat cu Primăria Şanţ, Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei, Comitetul Naţional MaB UNESCO România, Asociaţia Grupul pentru un Viitor Verde şi coordonat de către Asociaţia ECO RODNA.