Scorţişoara şi rolul ei benefic


Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da gust şi savoare mîncărurilor ci şi pentru proprietăţile lor medicinale. Studii realizate recent aduc argumente potrivit cărora mirodeniile stimulează sănătatea şi bunăstarea organismului printr-o serie de acţiuni care stopează bolile degenerative.

Scorţişoara, de exempu, administrată zilnic cîte o linguriţă ajută la scăderea cu 30% a factorilor de risc care pot duce la apariţia sindromului metabolic. Concret, scorţişoara reduce glucozai, triglicerideler, colesterolului LDL, chiar şi în cazul pacienţilor cu diabet zaharat instalat de tip Studii de ultimă oră au demonstrat că acest condiment previne rezistenţa la insulină, chiar şi în cazul persoanelor care au o dietă bogată în fructoză. Potrivit studiilor citate, scorţişoara este cea mai bogată sursă de antioxidanţi, şi, stimulează funcţionarea optimă a creierului. Scorţişoara are şi proprietăţi antimicrobiene, stopînd dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor, proprietăţi antiinflamatorii, anticoagulante, de reducere a a agregării trombocitelor. Destul de des, acest condiment, prezent în mai toate bucătăriile, este utilizat şi ca antidot pentru diaree, dar şi pentru disconfortul gastric.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.