După 20 de ani, rusenii au confirmarea dreptului de proprietate asupra pădurilor grănicerilor!

preluare you tube.com și nostra silva

”Suferința în comun, unește mai mult decât bucuria”, a spus avocatul Ioan Bogdan Tudor Todoran la finalul judecății în care, se pare că, moștenitorii grănicerilor imperiali de la Rusu Bârgăului au câștigat, după 20 de ani de rezistență și tenacitate, în lupta cu prădătorii politici din administrația locală și județeană, dreptul la proprietățile lor, strămoșești!

Detalii în clipul atașat în care vorbesc:

Părintele Platon Ioan de la Rusu Bârgăului;

Părintele profesor  de teologieTodoran; 

Matei Mihali, președintele Composesoratului Borșa și avocatul providențial al cauzei grănicerești: Ioan Bogdan Tudor Todoran!

Titlul cu care clipul este disponibil pe you tube: ”Generalul mutilat al grănicerilor”, la finalul celor 20 de ani de bătălii, pentru averea comunității grănicerești, este evident preotul Platon Ioan, care cu credință și cu încăpățânare a luptat doar cu argumente juridice și morale, timp de 20 de ani, împotriva hidrei bolșevice, care și-a însușit averile comunităților grănicerești din cele 44 de comune pentru a aduna averi nemeritate. Rezistența și credința sa au fost răsplătite, din ce spune avocatul prin însăși recunoașterea în sala de judecată a dreptului rusenilor la proprietate, de către avocatul politrucilor, fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean! Sigur, este vorba despre o fostă comunitate grănicereasci, aceea de la Rusu Bârgăului, dar urmează comunitatea urmașilor grănicerilor de la Bistrița Bârgăului, dosar foarte avansat și cel mai probabil, pe măsură ce se vor ”trezi” și celelalte foste comunități grănicerești, din totalul celor 44 care au făcut parte din Regimentul II de Graniță Năsăud, a căror proprietăți se cifrează la peste 160 000 de hectare de păduri și pășuni, pentru care toate, dar absolut toate au avut și au acte de proprietate, ignorate de politrucii lăcomiți să facă averi nemeritate!

Ce a spus Augustin Zegrean: 
“Doamna președinte, nu pot nega ca membrii din asociatie nu sunt moștenitori ai grănicerilor atata timp cat acestia au dovedit acest lucru prin actele de stare civilă depuse la dosar, cum nu pot nici să contest calitatea asociației de a redobândi această proprietate”...

Concludent nu?

Faptul că, recent, premiul Nobel pentru Economie a mers la trei cercetători care au argumentat de ce prosperă națiunile și mai ales de ce sărăcesc, demonstrează încă o dată că, ”elitele prădătoare ale României”, înșurubate la butoanele de comandă ale statului nu au făcut decât să ”sugă” și să extragă aproape toată vlaga României, aducând românii în situația de a pleca unde văd cu ochii sau de a trăi în țărișoară, cocoșați de nedreptăți, taxe și călcați în picioare de incompetenții politruci, agresivi și obraznici!

Câștigătorii premiului Nobel pentru economie din acest an, profesorii Daron Acemoglu, James A. Robinson și Simon Johnson, au fost recompensați de Academia Suedeză pentru că „au demonstrat importanța instituțiilor societale pentru prosperitatea unei țări”.

Despre elitele prădătoare din România, analiză politică bazată pe cercetările profesorilor premiați, a scris recent fostul om de televiziune, emigrat la antipozi, Sergiu Toader, aici explicând cum și de ce serviciile secrete românești, deși nu candidează câștigă mereu alegerile, în articolul Sergiu Toader: (De)Serviciile de elită. De ce securitatea câștigă alegerile mereu, deși nu candidează niciodată!

În concluzie: Am folosit dubitative în text, deși instanța de judecată nu ar avea nici un motiv să nu dea dreptate rusenilor,  la pronunțarea din noiembrie 2024, după ce chiar Augustin Zegrean, în ultimii cinci ani, avocat al ”hoților de resurse” a recunoscut în instanță dreptul urmașilor grănicerilor de la Rus asupra moștenirii lor, strămoșești! Să fie un semn, istoric, așa cum afirma avocatul providențial al cauzei și zic eu, că se va termina cu furatul resurselor comunităților locale? Nu știu, nu știm! Numai Dumnezeu știe care este cursul firesc al lucrurilor!

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.