Archive - Apr 2020

Data

April 25th

Câte PCR-uri și aparate de ventilație a plămânilor s-ar fi putut cumpăra cu banii alocați inițial pentru pârtia inutilizabilă de pe Cocoș, este întrebarea USR BN

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă USR BN



„Noi nu ne aruncăm politicienii corupţi la groapa de gunoi a istoriei. Noi îi reciclăm!”
(Gabriel Petru Băeţan, scriitor român, n.1986)

April 23rd

EXPORTUL DE BUȘTEAN DIN PĂDURILE ROMÂNIEI a fost interzis, astăzi, prin lege. Ce s-a rezolvat: după ani de luptă, au fost salvați CÂTEVA MII de copaci de la export. Mai avem de salvat CÂTEVA MILIOANE de copaci de la TĂIERI ILEGALE!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare mihai goțiu face book

 EXPORTUL DE BUȘTEAN DIN PĂDURILE ROMÂNIEI a fost interzis, astăzi, prin lege.

Ce s-a rezolvat: după ani de luptă, au fost salvați CÂTEVA MII de copaci de la export. Mai avem de salvat CÂTEVA MILIOANE de copaci de la TĂIERI ILEGALE!

Omul lui Vela îl acuză pe Costel de la Mediu: INTERESELE UNUI GRUP ORGANIZAT MAFIOT

redactia@ziarul-bn.ro
preluare flux 24

 Omul de afaceri timișorean, proaspăt membru PNL și candidat pentru Consiliul Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, îi atrage atenția ministrulului liberl al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, că e într-o mare eroare și că ațiunile sale periclitează imaginea partidului, scrie Express de Banat.

Dunca este un apropiat al ministrului de interne Marcel Vela, liderul PNL Caraș Severin.

April 22nd

Iohannis anunţă ridicarea restricţiilor de circulaţie după 15 mai. Masca de protecţie devine obligatorie

redactia@ziarul-bn.ro
preluare epoch times.ro

 Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după şedinţa cu premierul Ludovic Orban, şeful MAI Marcel Vela şi secretarul de stat Raed Arafat, că, după data de 15 mai, vor fi ridicate restricţiile de circulaţie impuse prin ordonanţe militare. Însă, toţi cetăţenii vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun.

April 17th

Requiem, Mozart, în interpretarea Orchestrei de la Viena

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 Vinerea Paștilor

Însemnările unui preot ortodox: Părintele Crin și singurătatea omenească...

redactia@ziarul-bn.ro
preluare crin-triandafil teodorescu

Preotul ortodox Crin Triandafil Teodorescu slujește în biserica de la Lușca, Năsăud. Am prelua integral textul său de pe pagina de socializare în această zi de Vineri, pentru că, povestea sa este o relatare a marii noastre Singurătăți:Nota red

 

April 16th

A fost emisă Ordonanța Militară nr.9. Textul integral al acesteia

redactia@ziarul-bn.ro
Guvernul României prin MO


Art. 1. – (1) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia și Iran și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 18 aprilie 2020.
(2) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Italia și din această țară către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 19 aprilie 2020.

April 15th

Iohannis cere Guvernului să renunțe la acordul cu BOR: Stați acasă! Altfel după sărbători vom avea înmormântări!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ziare.com

  Presedintele Klaus Iohannis a sustinut miercuri o declaratie de presa, inainte de sedinta pe care a convocat-o la Palatul Cotroceni cu cativa reprezentanti ai Guvernului, in frunte cu premierul Ludovic Orban. Seful statului a cerut ferm sa fie anulat acordul semnat de ministrul Vela pentru distribuirea Luminii de Paste.

Sedinta a fost convocata in contextul in care presedintele Iohannis a semnat marti decretul prin care s-a prelungit starea de urgenta cu inca 30 de zile, pentru limitarea efectelor epidemiei de COVID-19.

April 14th

Edilii bistrițeni nu știu exact câte străzi are orașul?! Câte străzi are orașul Bistrița, de fapt? Se întreabă useristul Călin Stan

redactia@ziarul-bn.ro
preluare calin stan pagina de face book

 

O problemă ”terestră” în această vreme a virușilor corona: străzile orașului Bistrița și faptul că edilii în funcție habar nu au, câte străzi are de fapt Bistrița? Problema este pusă îndrăzneț pe tapet de useristul Călin Stan. De la Niculae, ”competent” în foarte multe domenii, ne așteptam, că încă este vice, dar de la Crețu, după atâtea mandate...greu! Nota red.
Citiți ce spune Călin Stan despre ”nenumăratele” străzi ale Bistriței!

April 13th

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ziariștii.com

 Profesorul Nicolae M. Manolescu (83 de ani), membru corespondent al Academiei Române, vorbește, pentru site-ul Ziaristii.com, despre temutul SARS-CoV-2: „Nu-ți trebuie nici strănut, nici tuse, ci doar să stai într-un aer în care respiră un contagios. Se ia prin microparticulele aerosolice”.
Este un strălucit medic veterinar. A lucrat în acest domeniu timp de 60 de ani. Din 1992, a devenit membru corespondent al Academiei Române. Spune că știe cu exactitate cum s-a transmis Covid-19 de la animal la om, dar și invers.