Archive - Apr 27, 2011

O jumătate de milion de persoane au participat la funeraliile liderului religios indian Sri Satya Sai Baba


Lider spiritual Sri Satya Sai Baba, venerat de hinduşi drept un zeu încarnat a fost înmormântat în India - atrăgând o mulţime de aproape o jumătate de milion de credincioşi, inclusiv politicieni şi celebrităţi. Sri Satya Sai Baba a fost una dintre figurile religioase cele mai importantea ale Indiei. Mulţi oameni au crezut el a fost un zeu încarnat - dar alţii au văzut miracolele pe care le efectuează ca nişte cascadorii. Baba, în vîrstă  de 85 de ani, a murit duminică, în urma unui atac de cord, transmite Russia Today.

Gazprom prognozează majorări masive de preţuri pentru gazele naturale: 500 dolari/mia de metri cubi


Piata europeana a gazului bate toate recordurile, a declarat presedintele Gazprom, Aleksei Miller, la inceputul acestei saptamani. "Credem ca in decembrie, pretul din contractele pe termen lung va ajunge la nivelul a 500 dolari/1000 mc. Si este posibil sa nu fie ultimul record stabilit de noi in cursul acestui an", a declarat Miller pentru Vedomosti.

Un absolvent de Harvard a fost desemnat succesorul lui Dalai Lama

preluare you tube

Lobsang Sangay, un tibetan în vîrstă de 42 de ani, absolvent de Harvard, a  fost ales şef al guvernului tibetan în exil, astăzi, miercuri 27 aprilie. El are sarcina descurajanta de a-şi asuma sarcinile politice ale unei celebrităţi mondiale: Dalai Lama, informează You Tube.com.

" Poporul vede în mine pe cineva cu viziune modernă, foarte pragmatic, şi care, în acelaşi timp, respectă tradiţia budhistă, tibetană" a declarat noul lider tibetan.

După Cernobâl şi Fukushima, urmează America?!

preluare RT America

A fost Cernobâl, apoi Fukushima. Va fi undeva în America locul dezastrului nuclear următor?  Se întreabă Cindy Folkers, la RT America. Cindy lucrează cu un grup care are ca scop educarea publicului cu privire la problemele de energie nucleară, şi ea nu crede că oamenii sunt chiar compatibili cu unele surse de energie, potrivit sursei citate.

Primii creştini şi convertirea lui Saul: Film

preluare you tube.com

 Un film controversat...

Damian Drăghici: Un român foarte talentat

preluare you tube

Damian Draghici într-un solo la nai, uimitor! Şi, alături de Chick Corea într-un spectacol de zile mari,  noiembrie 2010. 

Nigel Kennedy: Gypsy Chardash

preluare you tube

Piesa muzicală a fost compusă de italianul Vittorio Monti, violonist, şi dirijor, născut la Napoli, unde a studiat vioara si compozitia la Conservatorul di San Pietro o Majella. Celebă, bucata muzicală intitulată Csárdás a fost scrisă în jurul anului 1904 şi este cîntată de aproape fiecare orchestra ţigănească.

Nigel Kennedy va concerta în Bucureşti pe 8 mai, la invitaţia lui Damian Drăghici.

 

ANI a sesizat DNA în cazul lui Ioan Nelu Botiş. Fostul ministru al Muncii este acuzat de conflict de interese

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a transmis, marti, un comunicat oficial in care anunta ca a sesizat Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cu privire la savarsirea infractiunii de conflict de interese de catre fostul ministrul al Muncii Ioan Botis.

George Coşbuc: La Paşti

Prin pomi e ciripit si cant,
Vazduhu-i plin de-un rosu soare,
Si salciile-n alba floare
E pace-n cer si pe pamant.
Rasuflul cald al primaverii
Adus-a zilele-nvierii.
Si cat e de frumos in sat!
Crestinii vin tacuti din vale
Si doi de se-ntalnesc in cale
Isi zic: Hristos a inviat!
Si rade-atata sarbatoare
Din chipul lor cel ars de soare.
Si-un vant de-abia clatinitor
Sopteste din vazduh cuvinte:
E glasul celor din morminte,
E zgomotul zburarii lor!
Si pomii fruntile-si scoboara

Poveste suedeză despre socialism

Primim la redacţie

 Un profesor de economie de la un colegiu din Suedia a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen, dar a picat odata o grupa intreaga. Acea clasa a insistat ca socialismul este functional si ca nimeni nu ar trebui sa fie sarac si nimeni bogat, toata lumea EGALA!

Profesorul le-a spus, "OK, vom face in grupa aceasta un experiment asupra socialismului. Se va face media tuturor notelor, si fiecare va primi aceeasi nota, astfel incat niciunul nu va pica si niciunul nu va primi nota 10."