Taxe majorate şi la Consiliul Judeţean

După trei ani în care taxele percepute de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud nu au suferit nicio modificare, acestea vor fi majorate în medie cu 15%, începând cu 1 ianuarie 2010. Motivul îl constituite HG 956/2009, prin care taxele şi impozitele locale au fost mărite cu 20% faţă de nivelul stabilit în anul 2006.
 

Consilierii judeţeni au aprobat, marţi, cu 28 de voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere, proiectul de hotărâre prin care taxele şi impozitele locale percepute de Consiliul Judeţean au fost majorate. Astfel, taxa pentru eliberarea unui certificat de urbanism, în mediul urban, va fi între 5 şi 12 lei, în funcţie de suprafaţa terenului, iar în mediul rural acestea vor avea jumătate din valoarea celor din urban.

Taxa pentru eliberarea unei autorizaţii de construire pentru o clădire care  urmează a fi folosită ca  locuinţă sau anexă la locuinţă este egală cu 0,5% din valoarea autorizată a lucrărilor de construcţii. Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de construire pentru chioşcuri, tonete, cabine, spaţii de expunere, situate pe căile şi în spaţiile publice, precum şi pentru amplasarea corpurilor şi a panourilor de afişaj, a firmelor şi  şi  reclamelor va fi de 7 lei pentru fiecare metru pătrat de suprafaţă ocupată de construcţie.
În ceea ce priveşte taxa de intrare la muzeele şi casele memoriale din judeţ, aceasta va fi de 1 leu pentru copii, elevi, studenţi, militari în termen şi pensionari şi de 4 lei pentru adulţi. În schimb, cei care vor dori să facă fotografii în muzee vor trebui să plătească 50 lei taxă, iar pentru filmare taxa va fi de 100 lei.
 

 

 

.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.