Bolșevisme și dosare la comandă? Bârgăuan acuzat de ultraj, după ce ar fi amenințat cu moartea un pădurar! Dosarul pare cusut cu ață albă

gazeta


Un bărbat din Prundu Bârgăului, Toader Moldovan pe numele său, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj, în toamna anului trecut, după ce ar fi fugărit și amenințat pe Flămând Vasile, un pădurar de la Ocolul Silvic Tihuța-Colibița. Dosarul pare o ciudățenie, dacă luăm în considerare graba procurorului de caz de a rezolva ancheta, care nu a durat mai mult de două săptămâni și jumătate. Totodată, singurele probe “beton” sunt declaraţiile colegilor pădurarului, cu care Moldovan nu este în relaţii bune, în condiţiile în care bărbatul este și președintele Asociației Proprietari de Păduri și Pășuni Grănicerești din Prundu Bârgăului, calitate din care a intrat în conflict deschis cu autoritățile locale conduse de primarul Doru Crișan.
Conflictul dintre asociația condusă de Toader Moldovan și administrația locală din Prundu Bârgăului pare că a debutat în primăvara anului trecut, când a fost demarată cadastrarea comunei și o parte dintre cetățeni, printre care și asociația grănicerească în frunte cu Moldovan, au început să se războiască cu primarul Crișan, din cauză că lucrurile nu ar fi fost făcute corect. Moldovan, care și el revendică o suprafață de pădure, despre care unul dintre martorii din dosarul de ultraj susține că de fapt este a lui, spune că din acest motiv ar fi primit amenințări cu dosare penale. Una peste alta, dosarul în care bârgăuanul este trimis în judecată acum pentru ultraj este extrem de ciudat.

Și pare și mai ciudat, în condițiile în care ascultându-i povestea, noi am încercat să consultăm dosarul ca să vedem ce probe sunt cu exactitate acolo și astfel să verificăm dacă spusele lui Moldovan au o bază. Drept urmare am transmis o solicitare la Judecătoria Bistrița. Surpriză însă, am fost refuzați, pentru că nu se dorește mediatizarea acestui caz. Scrie gazeta de Bistrița aici

Ilustrația acestui text este făcută cu un clip filmat de Nostra Silva la Judecătoria Bistrița, în februarie, la un termen de judecată a grănicerilor de la Rusu Bârgăului!

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.