VICTORIE ISTORICĂ: România câștigă „procesul Roșia Montană”! Nu vom plăti nicio despăgubire. Rămânem cu aurul, cu banii și fără cianuri

preluare ziariștii.ro

 Bocitoarele de serviciu, în frunte cu premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, s-au făcut de râs: România nu va plăti niciun fel de despăgubire companiei canadiene Gabriel Resources în cazul Roșia Montană, deși i se cereau până la 6,7 miliarde de dolari! Dimpotrivă, va primi 1,4 milioane de dolari – cheltuieli de judecată.
După un proces cae a durat 9 ani, Centrul Internațional pentru Soluționarea Litigiilor Privind Investițiile (ICSID), organism al Băncii Mondiale cu sediul la Washington (capitala SUA), a comunicat vineri seară Guvernului României verdictul în cazul Roșia Montană. Decizia – definitivă și executorie – este fantastică: statul român nu va plăti nicio despăgubire companiei Gabriel Resources!

România a fost reprezentată în acest proces de o casă de avocatură românească (Leaua Damcali Deaconu Paunescu – LDDP) și de una elvețiană (LALIVE SA).

Instanța din Washington a hotărât că România trebuie să recupereze 1,4 milioane de dolari, reprezentând cheltuieli de judecată. Continuare aici

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.