Update: John Borș, șeful Gărzii de Mediu BN a fost arestat pentru 20 de zile, la propunerea DNA CLUJ! Așteptăm și un pește mai mare sau nu?!

preluare gazeta de bistrita

 Potrivit site-ului gazetadebistrita.ro, comisarul șef al Gărzii de Mediu BN, Ioan Borș ar fi fost reținut de procurorii DNA ai structurii CLUJ. Că este vorba de fapte de corupție sau fapte asimilate corupției nu se țtie încă. Urmeză ca acesta să fie arestat sau pus sub control judiciar, după ce un judecător de drepturi și libertăți se va pronunța în ce privește probatoriul depus de procurori în dosar.

Precizăm că, Ioan Borș a fost numit șef al Gărzii de Mediu BN în urmă cu doi ani, când a fost transferat de la structura Comisariatului de Mediu clujean și este soțul Crinei Borș, secretarul general al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Din observațiile noastre, în ultimii doi ani, nu s-a îmbunătățit situația mediului în BN, escavările fără drept au continuat, atât în ce privește balastierele, cât și în ce privește escavarea unor resurse naturale, aflate în proximitatea unor șantiere de implementare a unor proiecte cu finanțare din bani europeni, escavări folosite de unii și de alții pentru a constitui baza unor drumuri agricole sau forestiere, în timp ce în actele oficiale, aplicanții și firmele au folosit, se pare, decontări fictive în relația cu unele cariere, a căror produse sunt de trei ori mai scumpe decât prundișul sau piatra escavate de de miri unde. Că totul s-ar fi făcut în complicitate cu unii primari, rămâne să aflăm sau nu din cercetările procurorilor DNA având în vedere că acest ”truc” este cel mai ”uzitat” mod de delapidare a fondurilor europene?!

De altfel, modelul infracțional, de ”furt” al resurselor locale și decontarea fictivă a unor facturi furnizate de balastiere și firme care furnizează piatră de carieră, de trei ori mai scumpă decât prundișul folosit ca ”înlocuitor”, a fost brevetat de firma Frasinul, al cărui administrator Traian Larionesei a făcut acord de recunoaștere cu procurorii DNA pentru ca ”renumele„ președintelui CJ BN Radu Moldovan să nu fie ”afectat” de scandalul dispariției muntelui de minereu din zona Colbu, Bistrița Bârgăului. Trimis în judecată, în urmă cu un an, Larionesei, trage de timp prin intermediul avocaților, pentru a beneficia de prescripție?

vom reveni

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.