Update: 105 milioane de accesări pentru documentarul în care Aleksei Navalnîi face public castelul de 18 000 de metri pătrați a lui Putin, de la Marea Neagră! Kremlinul a arestat peste 3000 de protestatari în urmă cu săptămână!

preluare HotNews.ro și you tube

 Autoritățile ruse încearcă să controleze apelurile de proteste împotriva puterii de la Kremlin, alimentate de recordul de audiență al unei anchete a opozantului rus Alexei Navalnîi despre un somptuos palat de care Vladimir Putin ar beneficia pe malul Mării Negre, transmite AFP.

Publicată marți, această lungă investigație însoțită de un video de aproape două ore fusese văzută joi de peste 67 de milioane de ori pe YouTube.

 

 

Kremlinul a respins acuzațiile și a denunțat un "atac" la adresa lui Putin, calificând în același timp drept "escroci" membri echipei lui Navalnîi.

Citește și:
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Dar acest video a alimentat mii de postări pe rețelele sociale pentru susținerea apelului la proteste în întreaga Rusie. Tineretul este mobilizat în special pe Tik Tok.

Echipa lui Navalnîi a precizat pentru AFP că a primit donații în valoare de aproape 10 milioane de ruble (112.000 euro).

Opozantul, ignorat de presa de stat, dispune de o popularitate mare și un public larg în mediul online, în special în cadrul tinerei generații și a marilor centre urbane.

"Activități ilegale"

În fața apelurilor la proteste pentru ziua de sâmbătă, Parchetul Rusiei a anunțat joi măsuri pentru "limitarea accesului la informații ilegale" difuzate în mediul online și care constau în "apeluri de a participa la acțiuni ilegale în masă în 23 ianuarie 2021".

Ministerul de Interne a precizat la rândul său că este pregătit pentru a "apăra ordinea publică" sâmbătă și a promis că va ancheta autorii apelurilor la protest.

 

Cu o zi în urmă, arbitrul rus al telecomunicațiilor Roskomnadzor a adresat un avertisment platformelor Tik Tok și Vkontakte, echivalentul rus al Facebook, cerându-le să blocheze postările care reprezintă apeluri la "minori pentru a participa la activități ilegale".

Kremlinul a avertizat și el că protestele neautorizate reprezintă "activități ilegale".

Presa de opoziție a relatat că studenții ruși au primit mesaje din partea conducerii universităților în care sunt descurajați să participe la aceste proteste.

După arestarea sa, duminică, imediat ce a revenit din Germania, unde fusese tratat în urma unei otrăviri în Rusia cu agentul neurotoxic Noviciok, Navalnîi le-a cerut rușilor să „iasă în strară” sâmbătă, în toată țara.

Echipa sa a prevăzut proteste în cel puțin 65 de orașe, de la Moscova, Sankt Petersburg, Ekaterinburg și până în Habarovsk, în Extremul Orient.

Acesta a publicat ulterior și ancheta video privind imensa proprietate de care ar beneficia Vladimir Putin pe malul Mării Negre, și care ar fi costat peste un miliard de euro.

Navalnîi afirmă că proprietatea dispun...continuare aici

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.