Telefonul mobil responsabil de apariţia cancerului

preluare ziare.com

Fiecare telefon portabil vandut in Israel va trebui sa poarte, la fel ca si tigarile, un mesaj de avertizare asupra riscului de cancer.
Parlamentul israelian a votat pe 1 martie o lege care vizeaza sensibilizarea populatiei in ceea ce priveste riscul de cancer legat de utilizarea telefonului mobil, informeaza ziare-com care citează  AgoraVox.
La fel ca si pachetele de tigari, fiecare telefon portabil vandut in Israel va trebui sa poarte un mesaj de avertizare: “Atentie – Ministerul Sanatatii atrage atentia ca utilizarea excesiva, precum si purtarea aparatului aproape de corp, pot creste riscul de cancer, mai ales la copii.”
Mai multe studii prin care s-a dorit demonstrarea pericolului telefonului mobil au fost efectuate in Israel in ultimii ani. De altfel, Israelul si Suedia reprezinta tarile cele mai implicate in proiecte prin care se cerceteaza efectul undelor electromagnetice asupra sanatatii.
Se pare ca operatorii de telefonie mobila nu au reusit sa impiedice aceasta lege sa treaca de Parlamentul israelian. Ramane de vazut daca initiativa Israelului va constitui un exemplu de urmat pentru alte state. (ziare.com)

Foto: stirile protv.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.