Telciu si Maieru, comunele cele mai interesate de dezvoltare.“Povila de Bârgău”, o poveste de succes deocamdată în faşă. Fiii satului s-au reîntâlnit la Miceştii de Câmpie. Joi se inaugureaza Ambulanţa Teaca

www.bistriteanul. ro

Telciu si Maieru, comunele cele mai interesate de dezvoltare

Fondurile europene sunt pentru oricine stie cum sa le ceara. Primariile din medul rural pot folosi bani din UE pentru a-si dezvolta infrastructura, domediul agricol si forestier sau a promova turismul. Comunele Telciu si Maieru au obtinut fonduri pentru toate trei masurile.
Reprezentantii Prefecturii Bistrita-Nasaud i-a invatat pe primarii din mediul rural cum sa acceseze fonduri europene pentru a-si dezvolta localitatile.

Astfel, consiliile locale sau primarul puteau intocmi proiecte prin care sa solicite finantare pentru dezvoltarea infrastructurii, reabilitarea drumurilor forestiere sau promovarea turismului.

Dintre toate primariile din mediul rural, Telciu si Maieru au reusit sa obtina fonduri pentru proiectele depuse la toate cele trei ramuri: infrastructura, silvic si turism.

www.timponline.ro

“Povila de Bârgău”, o poveste de succes deocamdată în faşă

Povila de Bârgău. E magiunul pe care îl promovează o asociaţie a femeilor întreprinzătoare din Bistriţa-Năsăud. E făcut 100% din prune, fiert în cazan de cupru, precum celebra pălincă de Bistriţa-Năsăud, şi fără pic de zahăr. Ca să-i convingă pe oameni să le încerce, ele au adus primele mostre, la Bistriţa, la un târg de produse tradiţionale. Continuarea o puteţi citi aici.

www.mesagerul.ro

Fiii satului s-au reîntâlnit la Miceştii de Câmpie

 

Zi de sărbătoare la Miceştii de Câmpie, unde fiii satului s-au întors acasă, dând curs invitaţiei autorităţilor locale de a petrece împreună momente de bucurie. Organizat de Primăria şi Consiliul Local Miceştii de Câmpie în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Cultură, evenimentul i-a avut oaspeţi pe prefectul Cristian Florian, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Luca Iancu, deputatul Ioan Ţintean şi alte personalităţi ale vieţii publice. Dintre cetăţenii de onoare desemnaţi de conducerea localităţii a onorat cu prezenţa poetul şi jurnalistul Emil Dreptate, managerul ziarului „Mesagerul de Bistriţa-Năsăud”.

www.citynewsa.ro

Joi se inaugureaza Ambulanta Teaca

La aproape o jumatate de an de la desfiintarea Centrului de Sanatate Teaca, in ideea ca acolo va functiona un azil de batrani si un punct de lucru al ambulantei, autoritatile judetene au gasit resursele necesare pentru amenajarea unui spatiu unde sa-si desfasoare activitatea un echipaj al ambulantei.

Punctul de lucru Teaca din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud va functiona incepand cu data de 1 septembrie si isi va desfasura activitatea in curtea fostului spital din Teaca.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.